Türkmenistan Türkçe Olimpiyatları'na hazır

Bu yıl yedincisi düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Türkmenistan seçmeleri ödül töreni büyük ilgi gördü.

Başkent Aşkabat'taki Uluslararası Türkmen- Türk Üniversitesi'nde düzenlenen törende, coşkulu ve bir o kadar da duygulu anlar yaşandı. Törene, Türkiye Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı, Başkent Eğitim Şirketi Genel Koordinatörü Seyit Embel, Türk iş adamları, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkmenistan'da, 13 Türkmen -Türk ve bir Türk olmak üzere 14 liseden iki bine yakın öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen seçmeler 10 kategoride yapıldı. Türkçe yazma, Türkçe konuşma, Türkçe dilbilgisi, Türkçe sunum, özel beceri, Türkçe şarkı, Türkçe şiir, genel kültür, anadilde şiir ve anadilde okuma kategorilerinde yarışan öğrenciler hünerlerini sergiledi. 

Türkiye'nin Türkmenistan Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı, seçmelerde birinci gelen öğrencilere ödüllerini verdi. Ardından da duygularını dile getiren bir konuşma yaptı. Büyükelçi Bıçaklı şunları söyledi: "Gerçekten çok duygulandım, çok etkilendim. İlk kez böyle bir ortamda bulunuyorum, bir büyükelçi olarak. Türkçemizin büyüklüğünü, güzelliğini bir defa daha müşahede ettik hep birlikte"

Başkent Eğitim Şirketi Genel Koordinatörü Seyit Embel de programın sonunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bilindiği gibi dostluk ve kardeşlik adına tertip edilen bir olimpiyat. Bu bir dil olimpiyatı. Bu çocuklar, bence bir nevi tohum hükmünde yetişiyorlar. Bu tohum gelecekte bir ağaç olacak, neşvü nema bulacak bir meyve verecek. Bence gelecekte, kardeşlik ve dostluk adına bütün dünyada barış ve huzurun yaşanması adına bunlar birer meyve verecekler. Gittikleri her yerde inşallah bu ruhu temsil edecekler."

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri