Emirsultan projesi revize edildi

Mahkeme 'Durdurma' kararı verince Emirsultan projesi revize edildi

Mahkemenin 'Durdurma' kararı verdiği Emirsultan Projesi revize edildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Emirsultan Projesi'nde yapılacak revizyonla eksikliklerin giderileceğini belirterek, "Bursa'nın manevi odaklarının başında gelen Emirsultan'a yakışır şekilde projeyi revizyondan geçireceğiz" dedi. 

Başkan Altepe, Emirsultan Dönüşüm ve Yenileme Projesi'ni yerinde inceledi. Projenin üstlenici firma ve Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili bürokratlarından projenin mevcut durumu hakkında bilgi alan Altepe, "Emirsultan, Bursa'mızın en önemli bölgelerinden biri. Devam etmekte olan Emirsultan meydan düzenlemesine bundan dolayı önem veriyoruz. Özellikle basında çıkan haberlerle gündeme gelen Emirsultan Projesi'ni bizler de en güzel şekilde uygulanmasını istiyoruz. Bundan dolayı arkadaşlarımızla, teknik ekiplerimizle birlikte hem yerinde, hem de proje üzerinde araştırmalar ve çalışmalar yaptık. Projenin en güzel şekilde gerçekleşmesi, çevredeki tarihi yapılara, Emirsultan hamamına, camiye ve diğer yapılara zarar vermeden gerçekleşmesiyle ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Burada yapılan çalışmalarda şu ana kadar her hangi bir hata görülmedi. Yani çevredeki eserlere zarar vermesiyle ilgili ve yapılan duvarlar istinat ve perde duvarları onları daha da sağlamlaştırmış şeklinde gözüküyor" diye konuştu. 

Mevut projede yapılacak revizyonla eksikliklerin giderileceğini ifade eden Başkan Altepe, cephe düzenlemeleri, yeraltından geçecek olan yolun üstünün kapatılması ile otopark alanıyla ilgili düzenlemeleri yeniden ele alacaklarını bildirdi. 

Başkan Danışmanı Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Seyfettin Avşar ve Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar'la birlikte bölgedeki inşaatta incelemelerde bulunan Altepe, yapılacak revizyonla Emirsultan'a yakışır bir projeyi Bursa'ya kazandıracaklarını sözlerine ekledi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri