Çin'de Türk öğrencilerin gurur günü

Çin'de düzenlenen kültür festivalinde Türk standı birinci seçilirken, Türk öğrencilerin performansı göz doldurdu.

Çin'in başkenti Pekin'deki Dil ve Kültür Üniversitesi, geleneksel kültür festivali düzenledi. Türk kültürü etkinliklerine halk ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi ve bir kez daha Türk kültürünü yakından görme fırsatı buldu. Geleneksel Türk halk danslarıyla coşan Çinliler, unutulmaz anlar yaşadı.

Festival komitesi Türk öğrencilerin Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin de katkılarıyla kurdukları Türk standını en iyi stant seçti. Şapka, tişört, kalem, Türkiye amblemli kupa, tabak, kalem kutunun bulunduğu stantta ayrıca bir adet Türk Hava Yolları'nın ücretsiz verdiği gidiş-dönüş biletinin de yer aldığı hediyeli çekilişler Çinli öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Türk öğrenci grubu başkanı Engin Uludağ, festivalde kendine ait standı bulunan tek ülkenin Türkiye olduğunu ve katkılarından dolayı Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Türk Hava Yollarına teşekkür ettiklerini ifade etti. Standı hazırlayan öğrencilerden Burak Karakaya ise böyle bir organizasyonun Türkiye'nin tanıtımına büyük katkıda bulunduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini kaydetti.

Çekiliş sonunda uçuş biletini kazanan Çinli öğrenci Zhang Mingtao, duygularını ifade etmekte zorlandığını, daha önce hiç yurtdışına çıkmadığını ve ilk gideceği ülkenin Türkiye olmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Çinli öğrenci standın açılmasında katkısı olan herkese çok teşekkür etti. Ayrıca Çinli öğrenciler darbuka, ney, zurna ve saz eşliğindeki Türk müzikleri ve halk oyunları karşısında adeta mest oldu. Etkinliği izleyen birkaç öğrenci de, ney ve darbuka sesini ilk defa duyduklarını belirterek, bu müzikleri nereden bulabileceklerini araştırdılar.

Stantlar arasında yapılan yarışma sonucunda Türkiye standı birinci seçildi. Sonucu açıklayan yabancı öğrenciler derneği yönetim kurulu başkanı ZuoYao festivale katılan ülkeler arasında Türkiye'nin şahsi standı olan tek ülke olduğunu söyledi. Zuo, ''Buna rağmen Türk standı en gösterişli stant. Türk öğrenciler derslerde gösterdiği üstün başarıyı festivalde de sergilediler. Bu bizler için çok sevindirici.'' diye konuştu.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri