Kosova "Mustafa"ya hayran kaldı

Can Dündar'ın yönettiği Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını konu alan "Mustafa" belgeseli Prizren'de severlerin beğenisine sunuldu.

Kosovalı Türkler ilk kez kendilerine has resmi bir bayramı kutluyor. Kosova'da bu yıl ilk kez kutlanacak olan '23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı' nedeniyle gerçekleşecek olan kutlamalara dün resmen başlandı. '23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı' nedeniyle bir hafta sürecek olan kutlamalar Kosova Türk Öğretmenler Derneği tarafından düzenlenen "Kosova'da Türkçe Eğitim" paneli ile başladı.

Kutlamalar çerçevesinde dün akşam Can Dündar'ın yönettiği Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını konu alan "Mustafa" belgeseli Prizren'de severlerin beğenisine sunuldu. Sinema salonu olmayan Kosovalılar, Mustafa filmine büyük ilgi gösterdi. 

Törene Tertipleme Kurulu Başkanı ve Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Tarım Bakan Yardımcısı Fikrim Damka, KDTP Prizren Şube Başkanı Orhal Lopar, İslam Birliği Prizren Şube Başkanı Lütfi Balık, parti üst düzey temsilcileri, dernek başkanları ve Prizrenli sinemaseverler katıldı. Bugünkü kutlamalar ise Yanyevo ve Gilan'da kültür derneklerimizin konserleriyle devam edecek. 

Kosovalı Türklerin tek Türk siyasi partisi olan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) öncülüğünde örgütlenen tertipleme kurulu tarafından 18-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan kutlamalar çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da faaliyetlerde yer alacak. 

Bir hafta sürecek olan kutlamalar çerçevesinde Bursa'nın Osmangazi Belediyesi Mehter Takımı bir gösteri sunacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları 'Kosova Cumhuriyetine Selam' konseri verecek. TRT sanatçılarının vereceği konserin ardından Türkiye'nin sevilen gurubu 'Gece Yolcuları' da şarkılarını seslendirecek. Bir hafta boyunca 25'in üzerinde faaliyet icrasından sonra 25 Nisan'da sona erecek. 

Merkezi tören 23 Nisan'da Prizren Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak. Bir hafta sürecek olan kutlamalarda, bilimsel toplantılar, konser, sergi, açık oturum, film gösterileri gibi değişik faaliyetler düzenlenecek. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri