Doğu ve batılı çocuklar buluşuyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir öğretmen tarafından tasarlanan site doğulu çocuklarla batılı çocukları buluşturuyor.

Viranşehir'e bağlı Eyyüb Nebi beldesinde İngilizce öğretmenliği yapan Ulaş Yılmaz tarafından tasarlanan ''Sözündoğusu'' sitesi kısa zamanda, doğu ve batılı çocukların kaynaşmasını sağladı. 

Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde kendilerini ifade edemeyen ve yeteneklerini ortaya çıkaramayan öğrencilerin ifadelerini şiire, kompozisyona ve makaleye dökmesini amaçlayarak yapılan site, ilk gününden itibaren yoğun ilgi gördü.

İlk etapta, kendilerini ifade edemeyen ama yetenekli olan doğulu öğrenciler için ''www.sozundogusu.com'' sitesini açtıklarını belirten öğretmen Ulaş Yılmaz, birçok öğrencinin yazdıklarını gözyaşlarıyla okuduğunu söyledi. 

Yılmaz, ''Amacım yetenekli çocukların heba olmasını engellemekti. Onların kendilerini ifade edebilecekleri ve yeteneklerini paylaşabilecekleri bir ortam oluşturmak istedim. Gelecek nesillerin ortamı olacak olan interneti tercih ettim ve siteyi kurdum. İlk zamanlar kendi öğrencilerim daha sonrada şehir içinden ve şehir dışından öğrenciler rağbet göstermeye başladılar. Şiir, kompozisyon, makale gibi birçok yazı gelmeye başladı. Bu beni gerçekten mutlu etti. Bununla birlikte bazı şiir ve yazılar duygulu anlar yaşamama sebep oldu.'' dedi.

Sitede yayınlanan yazıların farklı illerde bulunan öğretmenlerden oluºan jüriler tarafından seçilmesini de sağladıklarını belirten Yılmaz, her ay yapılan seçmelerde dereceye giren öğrencilere hediyelerde gönderdiklerini ifade etti. 

Yılmaz, ''Böylelikle öğrencilerin yeteneklerini burada paylaşmalarını ve ortaya çıkarmalarını sağladık. Amacımız da buydu. Ama daha da güzeli sadece doğudan değil batı illerinden de öğrenciler rağbet göstermeye başladı. Batıda eğitim gören öğrenciler doğu da zor ºartlarda eğitim gören öğrencileri yakından tanıma fırsatı buldu.'' şeklinde konuştu. 

Siteye son zamanlarda Erzurum, Şanlıurfa, Siirt, Van, Şırnak, Kastamonu, Nevşehir, Gaziantep, Batman, Kütahya, Ordu, Gümüşhane, Trabzon ve İstanbul gibi iller ve ilçelerinden çok sayıda öğrencinin yazı gönderdiğini belirten Yılmaz, "İnşallah sitemiz bir kardeşliğin ve bilimin adresi olacaktır." şeklinde konuştu. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri