Memecan Yeşilay için çizecek

Ünlü karikatürist Salih Memecan, Yeşilay için başta sigara olmak üzere, bağımlılık yapan sağlığa zararlı maddelere yönelik animasyon çizimler yapacak.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanlığı Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada konu ile ilgili bilgi verildi.

GENçLERE SAĞLIKLI BİR GELECEK OLUŞTURMAK İçİN
Açıklamaya göre, Yeşilay Genel Sekreteri Ahmet Sırrı Arvas ile görüşen Memecan’ın; “Yeşilay gibi toplum sağlığı için çalışan yararlı bir derneğin her zaman yanındayım. çocuklarımıza, gençlerimize sağlıklı bir gelecek oluşturmak için bu çorbada bizim de tuzumuzun olması bizi mutlu kılacaktır” dediği belirtildi,

SİGARA YASAĞININ UYGULANMASINDA ETKİN ROL
Yeşilay Genel sekreteri Arvas da, Yeşilay’ın son iki yılda yaptığı atılımları anlatarak, büyük başarılara birlikte imza atacaklarını dile getirdi. Arvas, ulusal tütün kontrol programında Yeşilay’ın devletimizin yardımcısı ve destekçisi olduğunu, yeni çıkan sigara yasağının uygulanmasında, toplum tarafından benimsenmesinde ve denetiminde Yeşilay’ın etkin bir rol üstleneceğini söyledi.

HEDEF YüZDE 80 SİGARA KARŞITLIĞI
Açıklamada ayrıca, “Yeşilay, Sağlık Bakanlığı ve devletimizin ilgili kurumları, Amerika ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de 2010 yılına kadar sigaraya karşı olanların oranını yüzde 80’in üzerine çıkartmayı hedefliyor.

çİZİMLER TV’LERDE DE YAYINLANACAK
Yapılacak projenin netleşmesinden sonra Yeşilay Gönüllüsü Memecan’a Yeşilay rozeti takıldı. çizilecek animasyonlar RTüK’ün desteği ile TV kanallarında yayınlatılacak.

(Engin Kaşdaş-habervaktim)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri