2009 Pulitzer Ödülleri

ABD'nin medya konusundaki saygın Pulitzer ödüllerine bu yıl 5 dalda layık görülen New York Times gazetesinin ödüllü haberleri arasında New York eski valisi Eliot Spitzer'in istifa etmesine yol açan haber de bulunuyor.

ÖDÜLLÜ FOTOĞRAFLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

New York Times gazetesi flaş haber dalında New York'un eski valisi Spitzer'in kariyerinin sona ermesine yol açan seks skandalıyla ilgili yazdığı flaş haberle ödül aldı. Gazete, eski vali Spitzer'in skandalı duyuran ilk yayın kuruluşu olmuştu. 

Gazete ayrıca, ABD'nin Afganistan ve Pakistan'la ilgili yazılarla uluslararası habercilik alanında ödül alırken, araştırmacı gazetecilik dalında yine New York Times yazarlarından David Barstow'un radyo ve televizyonlarda yorum yapan Amerikalı bazı emekli üst düzey subayların Pentagon tarafından Irak savaşına destek sağlamak üzere nasıl kullanıldığına değinen yazılarla da ödül aldı. 

Sanat eleştirisi dalında ödül alan New York Times gazetesi, ayrıca ABD Başkanı Barack Obama'nın seçim kampanyasını izleyen Damon Winter'ın çektiği fotoğraflarla da ödüle layık görüldü. 

Pulitzer ödüllerinin gazetecilik dalında en çok önem verilen ve altın madalyayla ödüllendirilen ''Kamu Hizmeti'' dalında ise Las Vegas Sun gazetesi, Las Vegas'ta ölüm oranı giderek artan inşaat işçileriyle ilgili cesur haberlerle Pulitzer ödülünü aldı. 

Bu yılki ödül dağılımında ilginç bir nokta ise mali ve ekonomik krizle ilgili yazılan hiçbir yazının ödüle layık görülmemesi oldu. 

Pulitzer ödüllerine 19 üyeli bir kurul tarafından karar veriliyor. 

Bu yılki ödül töreni, New York Columbia Üniversitesi'nde 28 mayısta düzenlenecek.
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri