ETÖ'nün sanat şubesi sanki!

Zonguldak'ın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde ünlü sanatçı Edip Akbayram konser verdi. Akbayram, Ergenekon operasyonu kapsamında ÇYDD Başkanı Türkan Saylan ve üniversite re

Çınaraltı Bozhane Limanı'nda düzenlenen konseri yaklaşık 2 bin kişilik bir topluluk izledi. Ünlü sanatçı Akbayram sahneye 'Eşkıyadan dünyaya hükümdar' şarkısını söyleyerek geldi. Akbayram, şarkısının ardından 12. Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı olan Türkan Saylan ve yine aynı operasyonda çeşitli üniversitelerin rektörlerine yapılan suçlamaların yanlış olduğunu belirterek, şunları söyledi: "70 yaşını geçmesine rağmen bu ülkede yıllarca çağdaş eğitimin öncüsü olan ve üstüne üstlük çok hasta olan ÇYDD Genel Başkanı Türkan Saylan ve üniversitelerimizin değerli rektörlerine yapılan bu saygısızlıktan dolayı ülkem adına utanç duyuyorum. Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu o ender değerlere hepinizin sahipleneceğinize yürekten inanıyorum. Bu ülkede o kadar güzel ozanlar, şairler var ki, ama bu ülkenin kıymetini bilmeyen insanlar var maalesef."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı da eleştiren Akbayram şunları söyledi: "İnsanları yakabilir, işkence yapabilirsiniz, türküleri ve sanatı asla yakamaz, yıkamazsınız diyorum. Bu ülkenin kültürünün başındaki insanlara diyorum ki 'Ne olursunuz Sivas'taki Madımak kebap salonunu en azından bir müze haline getirin de insanların birazcık olsun yaralarına merhem olun."

Akbayram daha sonra Madımak otelinde yanarak hayatlarını kaybedenler için "Türküler yanmaz" isimli türküyü seslendirdi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri