Armağan: Utanacak tarihimiz yoktur!

Erzincan Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Tarihçi ve Yazar Mustafa Armağan Eğitim Fakültesi Anfi Salonunda "Osmanlı'yı Yeniden Anlamak" konulu konferans verdi.

Osmanlı tarihinde yakası açılmamış o kadar çok önemli olaylar olduğunu tarihteki bazı olayları o zamanki mantık ile anlaşılması gerektiğinin altını çizen Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, "Zamansal olarak 600 yıl, bugünkü Türkiye coğrafyası ile 30 Türkiye büyüklüğünde ve 30 devletin var olduğu oluşumdan bahsediyoruz. O coğrafya üzerinde 6 yüzyıl barış sağlamak çok zor. Üç yıl sonraki hayatımızı hesaplayamadığımız bir dünyada yaşıyoruz" dedi. 

Tarih bize bir şey söylemek için var olduğunu vurgulayan Tarihçi ve Yazar Mustafa Armağan "Tarih yabancı bir ülke gibidir. Aynı tarih içersindeyiz ama zaman içersinde ideolojik veya bilgilerimizin eksikliği, donelerimizin noksanlığı tarihten uzaklaştırmaktadır. Geçmişine saygı duymayanlar kendilerine saygı beklemesin. Tarihimizi anlamayan bizlerin kaybedeceği çok şeyler olmaktadır. Bizler Fatihlerin, Kanunilerin dünyasından alacağımız çok dersler vardır. Utanacak tarihimiz yoktur" şeklinde konuştu.

Erzincan Üniversitesi öğrencileri için bir tarih ziyafetine dönüşen konferansın sonunda Erzincan Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Ali Sülün Zaman Gazetesi Yazarı Mustafa Armağan'a günün anısına meşhur Erzincan hatırası bakır tepsi hediye etti. Öğrenciler Tarihçi ve Yazar Mustafa Armağan'a çeşitli sorular sorarak kitap imzalattı. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri