"Saddam'ın Askerleri", Batman'da

Kuzey Irak'ta Saddam Hüseyin döneminde Peşmerge köylerine yapılan baskınlar, işkence, aşk ve acı arasındaki ince çizgiyi çarpıcı görüntü ve diyaloglarla anlatan "Saddam'ın askerleri" adlı filmin galası, Batman World Mar Sineması'nda yapıldı.

Galada; filmde rol alan Tuğba Özay, Yalçın Dümer, Yusuf Özpolat ve Yönetmen-Senarist Gani Rüzgar Şavata ile diğer oyuncular Batmanlı sinemaseverlerle bir araya geldi.

Film sonrası film ile ilgili açıklamada bulunan Gani Rüzgar Şavata, "Perdeye yansıyan gerçekler, bizim özümüz, geçmişteki yaşamımız, acılarımızdır. Ve gerçek olmayan tek bir şey var, adının film olması. Bu filmi yapmak, çekmek böbürlenerek söyleyeceğim ama öyle her baba yiğidin karı değil." dedi.

Şavata'nın ardından ünlü manken Tuğba Özay, kısa bir konuşma yaptı. 150 kişilik dev kadroyla 2 ay süren bir çalışma sonrası bu filmi gösterime sunduklarını ifade eden Özay, Batman'ı çok sevdiğini, özellikle sular altında kalacak olan Hasankeyf'e her türlü desteği vereceğini ileri sürdü.

Özay, "Filmde rol alan arkadaşlarımızın çok büyük bir emeği var. Önümüzdeki günlerde de Gani Rüzgar Şavatay'la birlikte iki yeni film daha çekeceğiz." diye konuştu. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri