Prof. Dr. Bingür Sönmez anlamlı sitem

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, ailelerin Sarıkamış harekatını çocuklara anlatmasını söyledi. Sönmez, "Sarıkamış Harekatı'nın beyaz perdeye aktarıldığı '120' isimli film piyasaya çıktı.

Aynı tarihlerde Recep İvedik sinemalardaydı. 120 filmini 600 bin, Recep İvedik'i 4,5 milyon kişi izlemiş. Ailelere burada büyük görev düşüyor. Sarıkamış harekatı gibi topraklarımız için verilen mücadeleler çocuklarımıza en iyi şekilde anlatılmalı." çağrısında bulundu. 

"Sarıkamış" konulu konferans vermek üzere Yıldız Konuklar Kültür ve Sanat Grubu'nun davetlisi olarak Adana'ya gelen Prof. Dr. Bingür Sönmez, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu'nda, üniversite öğrencileriyle buluştu. Konferansa Adana Valisi İlhan Atış, Ç.Ü öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Gençlere Sarıkamış'ta yaşananları hissetmek için bir gün dahi olsa bu yerlere gidip görmelerini isteyen Birgün Sönmez, ailelerin de çocuklarına bu harekatın önemini anlatmasını istedi. 

Konferansta bir konudan da yakınan Sönmez, "1. Dünya Savaşı sırasında Ruslar'ın Osmanlı topraklarına saldırması ve Türk askerlerin karlarla kapanan yollar nedeniyle cephanesiz kalmaları üzerine Van'daki 120 çocuğun Sarıkamış'taki askerlere mühimmat taşıma çabalarını konu edinen '120 filmini' sadece 600 bin kişi izledi. O dönemde Recep İvedik isimli film ise 4,5 milyon kişi izlemiş. Ailelere çok büyük görevler düşüyor." dedi. 

Sarıkamış'a giden ancak dönemeyen Adanalı şehit isimlerinin yazıldığı tabloyu Vali İlhan Atış'a takdim eden Sönmez; "Bu Sarıkamış'a giden şehit olan ve isimleri belli olan kahramanlar. Adanalı olup da ismi belli omayan çok sayıda şehit var. Hepsinin ruhları şad olsun. Bu tablonun Adana Müzesi'nde sergilenmesini istiyoruz." sözlerini kaydetti. 


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri