“Fitne, fesad ve fücurdan sakının”

Muammer Koştaş Hoca, “İnananlar olarak fitnenin her türlüsüne karşı çok hassas olmalıyız. Fitne, fesat ve fücurdan uzak durmalıyız” dedi.

Konya Aydınlar Ocağı’nın Tefsir Sohbeti’nde, Kur’ân-ı Kerîm’in Bakara Sûresi’nin 190-210’a kadar olan âyetlerini tefsir eden Muammer Koştaş Hoca, “Fitne, savaştan daha kötüdür” âyetini “Fitne, fesad ve fücurdan çok sakınmamız gerekir” şeklinde yorumladı.

Bakara’da geçen “Size karşı savaş açanlara, siz de Allah yolunda savaş açın. Sakın aşırı gitmeyin, çünkü Allah aşırıları sevmez” âyetini tefsir ederken, savaşın şartlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Muammer Koştaş Hoca, Kur’an’da Müslümanlara, İslâm düşmanlarını dine davet ettikten sonra savaşmalarını, İslâm’ı kabul etmeleri halinde onlarla, cizye karşılığından savaşmaktan vazgeçmeleri gerektiğinin buyrulduğunu bildirdi. “Fitne tamamen yok edilinceye ve din de yalnız Allah için oluncaya kadar kâfirlerle savaşın. Şayet vazgeçerlerse zalimlerden başkasına düşmanlık ve saldırı yoktur” şeklinde buyrulan âyeti tefsir ederken Peygamber Efendimiz (S.A.V.)in “Fitne bir yılan gibidir. Onu uyandırana lânet olsun” hadisini hatırlatan Koştaş Hoca, günümüzde Müslümanlara yönelik fitnelerin arttığına işaret ederek “İnananlar olarak bizler, her türlü fitneye karşı çok hassas davranarak hareket etmeliyiz. Bir zamanlar birbirlerini “kâfir”lik derecesinde suçlayanlar, içlerindeki habis urları temizlemek suretiyle her türlü fitne, fesat ve fücurdan uzak durmaya çalışmalılar” diye konuştu.

MÜNAFIKLARA DİKKAT
“Şirk”i zulmün en büyüğü olarak nitelendiren ve zâlimi de “Allah’ın emirlerine muhalefet eden” şeklinde açıklayan tefsir uzmanı Muammer Koştaş, ekranlarda, güzel sözlerle Müslümanlık taslayanların çoğaldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Televizyon ekranlarına güzel konuşan, hoş görünen bazı kimseler çıkıyor. Geçici olan bu dünya hayatıyla ilgili söyledikleri şeyler hoşunuza gidebilir. Bazı diziler de var ki her türlü kötülük allanıp pullanıp “normal”miş veya “iyi”ymiş gibi gösterilmekte, özellikle genç nesillerin ahlâkını bozmak için büyük gayret ve çabalar sarfedilmektedir. Böyle iki yüzlü insanların sözlerine hemen kanmamak, iyice emin olmadan kimseye güvenmemek gerekir. İslâm ve Müslümanlarla alay eden kimseleri dinlememek, şirk kokan ekranlara bakmamak en güzel davranış olsa gerek.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri