Ümraniye'de festival günleri başlıyor

Mayıs ayını düzenleyeceği birbirinden güzel kültür sanat etkinlikleriyle değerlendirecek olan Ümraniye Belediyesi, konferanslardan seminerlere, tiyatro oyunlarından şiir dinletilerine kadar 80’e yakın etkinlikle Ümraniyelilere adeta festival yaşatac

Ümraniye Belediyesi Mayıs ayında tiyatrodan sinemaya seminerlerden konferanslara kadar birçok kültür sanat etkinliğini Ümraniyelilerle buluşturuyor. Belediyeye ait 5 ayrı kültür merkezinde gerçekleştirilecek etkinlerde her yaştan seyirciye uygun aktiviteler ilçe sakinlerinin ilgisine sunuluyor. Mayıs ayının ilk haftasından itibaren başlayan ve ay sonuna kadar devam edecek etkinlikler kapsamında 16’sı çocuk oyunu olmak üzere toplam 22 tiyatro oyunu ve 4 sinema filmi dönüşümlü olarak kültür merkezlerinde tiyatro ve sinemaseverlerle buluşacak. 

AYIN KONUĞU TANJU ÇOLAK

Etkinlik listesinde çeşitli dallara ilişkin temalar içeren toplam 30 konferans ile 11 seminer, Ümraniye Belediyesi’ne ait kültür merkezlerinde ilçe sakinlerini bekliyor olacak. Ülkemizin tanınmış yazar ve akademisyenlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim Ümraniyelilerle buluşacak. Yine etkinlikler kapsamında 5 söyleşi, 4 konser ve 2 şiir dinletisi düzenleyecek olan belediye, ‘Ayın Konuğu’ bölümünde Türk sporuna damgasını vuran eksi milli futbolculardan Tanju Çolak’ı ağırlayacak. TRT İstanbul Radyosu sanatçılarından Serap Mutlu Akbulut ve yine TRT Halk Müziği sanatçılarından Adile Karatepe’nin birer konser vereceği etkinlikler Mayıs ayı sonuna kadar sürecek.

Bilgi için:

Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi- 0 216 443 56 00 (196)

Mehmet Akif Kültür ve Eğitim Merkezi- 0 216 520 24 32

Necip fazıl Kültür ve Eğitim Merkezi- 0 216 364 36 73

Gülden Soyak Tüfekçi Kültür ve Eğitim Merkezi- 0 216 533 56 56

Cemil Meriç Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi- 0 216 612 55 67
    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri