'Allah'ı en iyi hatırlatan ibadet namazdır'

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi öretim üyesi Prof. Dr. Orhan Atalay, Allah'ı en iyi hatırlatan ibadetin namaz olduğunu söyledi.

Erzurum Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Genç MÜSİAD Erzurum şubeleri 'Namaz Gönüllüleri Platformu' ile birlikte namazın öneminin anlatıldığı bir program düzenledi. Dadaş Sineması'nda düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan AÜ İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Atalay, Allah'ı en iyi hatırlatan ibadetin namaz olduğunun altını çizdi. 

Öldükten sonra insanın ilk hesaba çekileceği konunun namaz olduğunu hatırlatan Prof. Atalay, günümüzde namaza yeterli önemin verilmediğini kaydetti. İnsanoğlunun en büyük riskinin Allah'ı unutmak olduğuna vurgu yapan Atalay, "Allah'ı unutanları, Allah da o kullarını unutmakla cezalandırıyor. Böylece, ahirette Allah'ın rahmetinden mahrum kalıyorlar." dedi. 

Namazın unutulmaya karşı bir hatırlatma olduğunun altını çizen Atalay, namazın iki türlü işlevinin olduğunu ifade etti. Bunlardan birincisinin, unutmaya karşı işlevi olduğunu belirten Atalay, ikinci işlevini de unutulmamak olarak açıkladı. Atalay, bu dünyada Allah'ı akıldan çıkarmamayı sağlayan namazın, diğer dünyada ise insanın kurtuluşunun en büyük vesilesi olacağına vurgu yaptı. Bütün kültürlerde bir yaratıcı, üstün güç varlığı inancının olduğunu ifade eden Atalay, en büyük problemin unutmak olduğunun altını çizdi. Allah'ın insan yaşamının merkezine yerleştirilmesi gerektiğinin önemine değinen Atalay, bunun ise namazla mümkün olduğunu kaydetti.

Kur'an tilaveti ile başlayan programa İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut ve Hasan Hafızoğlu da konuşmacı olarak katıldı. Program sonunda katılımcılara MÜSİAD tarafından plaket verildi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri