Side'nin gözdeleri İngiliz ve İskoçlar

Side'de arkeoloji turlarının gözde turistleri İngiliz ve İskoçyalılar

Side Antik Kent'te yaz dönemi arkeoloji gezi turları başladı. 

Dünyaca ünlü turizm beldesinin yaz döneminin ilk kültür, sanat, tarih ve arkeoloji tutkunu İngiliz ve İskoçyalılar oldu. 

Antalya ve turistik ilçelerine tatile gelen tarih ve arkeoloji tutkunu turistler Apollon Tapınağı, Selge, Perge, Letoon, Xanthos, Seleukeia ve Side Antik Kent'te fotoğraflama ve tarihi eserle hakkında bilgi alma çalışması yapıyor. 

Andante İn Travel Archaelogy Turizm Seyahat Acentesi arkeoloji turizmi turist rehberi arkeolog Dr. Denise Allen, mayıs ve haziran aylarında bin 100 İngiliz ve İskoçyalı turiste 6 tarihi antik şehirle ilgili bilgilendirme çalışması yapacaklarını söyledi. 

2008 yılı bahar ve yaz döneminde 8 bin 500 doğal ve kültürel varlıkları seven İngiliz, İskoçya ve Norveçli arkeoloji turizmi tutkunu turiste Antalya'yı gezdirdiklerini belirten Allen, entelektüel turistlerin bir haftalık ortalama harcamalarının 4 bin 800 Euro olduğunu ifade etti. 

Allen, "Arkeoloji turizmi severler paralı ve entelektüel kişiler. Kültür ve sanat için para harcamaktan çekinmezler. Arkeolojik turlarımıza Avrupa'dan genelde İngiliz, Belçika, Danimarka, Norveç, İzlanda ve İskoçyalılar ilgi gösteriyor. Avrupalı arkeoloji turizmi severler için Antalya bölgesi adeta açık hava müzesi konumunda." diye konuştu. 

Allen, Anadolu topraklarında çok zengin tarihi insanlık mirası olmasına rağmen, Avrupa ülkelerine göre müze sayısının çok düşük olduğunu kaydetti. 

Allen, bu sezonda 9 bin Avrupalı turiste arkeoloji turizmi yaptırmayı hedeflediklerini açıkladı. 

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar ise sezonda tezgaha bakıcı değil, alış veriş yapan kaliteli ve nitelikli turiste ihtiyaçlarının bulunduğunu aktardı. 

Side'nin dünyada deniz, kum, güneş, tarih, kültür, sanat ve arkeolojik turizmin yapıldığı nadir yerlerden biri olduğunu belirten Uçar, hedeflerinin turizm şehrini arkeoloji turizminde marka yapmak olduğunu kaydetti. 

Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere de müzelerinde Helenistik, Roma, Bizans ve Anadolu Beylikleri dönemine ait 9 bin 690'nı sikke olmak üzere toplam 11 bin 815 arkeolojik eserin bulunduğunu dile getirdi.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri