Şimdi söz şiirde

Son yıllarda ülkemiz basınında, afişlerde çokça rastlanan bir kelime var: “Geleneksel”. Geleneksel piknikler, geleneksel yarışlar, geleneksel şölenler, geleneksel oyunlar, geleneksel programlar, geleneksel şiir geceleri…

Ancak bunlardan bir tanesi var ki ülkemizde düzenlenmiş olan en eski, en köklü ve en istikrarlı şiir gecesidir. Edebiyat Bülteni Geleneksel Şiir Geceleri, Türk şiirini yakından takip eden, şiir gündemini belirlenmesinde etkin rol alan bir etkinliktir. “Şiir Yalnızca Şiir” sloganıyla bundan on sekiz yıl önce İ.Ü Edebiyat Fakültesi’nde bir grup tarafından başlatılan şiir gecelerinin bu yıl 18.si düzenleniyor. Edebiyat Bülteni tarafından geleneksel olarak düzenlenen şiir gecelerine şimdiye kadar çok sayıda şair katıldı. Bunlar arasına geçtiğimiz yıllarda vefat eden Akif İnan, Alaaddin Özdenören, Erdem Beyazıt gibi isimler de bulunuyor. 

22 Mayıs Cuma günü saat 19.00’da FKM’de (Fırat Kültür Merkezi’nde) gerçekleştirilecek olan geceye bu sene on altı şair katılıyor. Hüseyin Akın, Nurettin Durman, Bahattin Karakoç, Adem Turan, Ali Ural, Bünyamin Doğruer, İbrahim Tenekeci, Şaban Abak, Sıdkı Caney, Sıddık Ertaş, Mustafa Aydoğan, Mehmet Ragıp Karcı, İsmail Kılıçarslan, Furkan Çalışkan, Cevat Akkanat ve Celal Fedai’ nin katılımı ve Nur Haktan Aydoğdu sunumuyla şiir severlerle buluşacak. Gecede, neyzen Başar Dikici ile dinleyicilere ney ve kanun dinletisi de bulunuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri