İngiliz yatçılar İskenderun'da Osmanlı tıraşı

20. Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında İskenderun'a gelen yatçı turistler balıkçı barınağında Osmanlı tıraşı oluyor.

22 Nisan'da İstanbul Ataköy'de başlayan yat rallisi kapsamında Türkiye sahillerini gezen yatçıların, dinlenmek için İskenderun'u seçmesi esnafın da yüzünü güldürdü. 

İngiltere, Fransa, Almanya Hollanda, Japonya ve Danimarka olmak üzere değişik ülkelerden gelen 65 rallici ve 200 turist, değişik alış veriş mekanlarında ihtiyaçlarını da gideriyor. 

Barınaktaki Osmanlı berbercisi lakaplı Suphi Borazan'a Osmanlı tıraşı olan İngiliz yatçı Davıd Gerrard, Türkiye'yi çok sevdiğini ve ustura ile tıraş olmanın ayrı bir zevki olduğunu söyledi. 

Balıkçı barınağına gelen yatçıları 4 yıldan bu yana usturası ile tıraş ettiğini ifade eden berber Suphi Borazan ise, "Biz de ekmeğimizi bileğimizin hakkı ile kazanıyoruz. Günde ortalama15 yatçı turisti tıraş ediyoruz. Gelen yatçıların çoğunluğu yaşlı olduğu için tıraşlarını bizde oluyor." dedi. 

Yatçıları İskenderun'da ağırlamaktan ötürü son derece memnun olduklarını belirten İskenderun Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Bilen de, "Önümüzdeki yıla kadar bir yat limanı yapılacak. Bu iş için tüm girişimlerimiz yapıldı. İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu'nun da yoğun gayretleri sonucu İskenderun'a yat limanı kazandıracağız ve bundan sonra yılın her ayı İskenderun'a yatçılar gelerek, deniz turizmine katkı sağlayacak." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri