Erzurum'da unutulmaz Türkçe Olimpiyat gecesi

Türkçe Olimpiyatları yarışmacıları, Erzurumlulara unutulmaz bir gece yaşattı

7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları finalinin ardından Erzurum'a gelen 16 ülkeden 97 öğrenci, Erzurum'da düzenlenen özel gala programında davetlilere unulmaz bir gece yaşattı.

Türkçe Olimpiyatlarının heyecanı Erzurum'da devam etti. Özel Aziziye Eğitim Kurumları'nın davetlisi olarak Erzurum'a gelen yarışmacılar, Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonu'nda sahne aldı. Dünya çocukları seslendirdikleri türkü, şiir dinletileri, stand up gösteri ve oynadıkları kolbastı ile büyük beğeni topladı. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonu'na izleyiciler sığmayınca binlerce vatandaş salon kapısından üzgün şekilde evlerine döndü. 

Erzurum Valisi Sami Bulut ve Bayburt Valisi Kerim Al'ın birlikte izlediği programda duygu dolu anlar yaşandı. Erzurum Valisi Bulut, dünyanın çeşitli yerlerinde okul açıp, buradaki öğrencilere Türkçeyi öğreten öğretmenlere ve emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Bulut daha sonra yurt dışı görevinde bir trafik kazasında yaşamını yitiren Erkan Çağlar'ın babasına plaket sundu. 

Bayburt Valisi Kerem Al ise dünya çoçuklarının seslendirdiği şiir, türkü ve şarkılar karşısında duygulandığını ifade etti. Vali Al, Türkçe Olimpiyatları'nı izledikten sonra Türkiye'nin barış elçileri yetiştirdiğinin farkına vardığını dile getirerek, "Gururluyum. Çünkü Dünyanın barış elçilerini yetiştirdiğimizi fark etmenin gururunu yaşıyorum. Ülkem adına, insanlık adına umutlandım, gururlandım. Dünyanın dört bir yanına gönül köprüleri kurduğumuzun farkına vardım. Ülkemin gücünün farkına vardım onlarla da gururlandım." dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise Irak'taki Selahattin Eyyübi Lisesi Müdürü Lokman Kılıç'ın babası Tevfik Kılıç'a plaket verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, Türkçe'nin, Türk kültürünün dünyaya tanıtılmasında emeği geçen bütün öğretmenlerin ellerinden öptüğünü dile getirdi. 

İskoçya'da öğretmenlik yapan Erzurum'lu Altan Yılmaz'ın babası Gıyasettin Yılmaz'a ise Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, şükran plaketi sundu. Prof.Dr. Koçak, konuşmasında, "Kimin himmeti milleti ise o tek başına millettir. Önemli olan külliyet değil, keyfiyet olmalı. Buradan dışarı giden tüm gönül erleri manevi bir şirketin ortağı olarak gidiyorlar. Arkalarında maddi ve manevi destekleri var. Biliyorlar ki ülkelerin fethi, gönüllerin fethi ile olur. Ne kadar savaşlar olsa da o yörenin gönlünü feth edemezseniz bir gün sizi oradan kovarlar. Onun için gönül fethi çok önemli. Bu gönül erleri de bulundukları ülkelerde arkalarındaki manevi şirketin, temsilinin farkında olarak, bunun ağırlığını ıyaşıyorlar. Buna sebep olan bütün büyüklerimi tebrik ediyorum." dedi.

Yaklaşık 3 saat süren gala programı Dünya Çocukları'nın Barış şarkısıyla sona erdi. Irak ve Türkmen ekiplerinin Kolbastı oynaması salondaki davetlileri coşturdu. Program sonunda Dünya Çocukları Vali Bulut'a Türk Bayrağı hediye etti. Davetliler, Palandöken'de oluşturulacak hatıra ormanına fidan dikimi gerçekleştirdikten sonra Erzurum'dan ayrılacak. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri