Clooney, barış elçisi

Amerikalı ünlü aktör, yönetmen ve insan hakları savunucusu George Clooney, bugün BM'nin resmen barış elçisi oldu.

BM merkezine annesi Nina ve babası Nick Clooney ile gelen 46 yaşındaki George Clooney, girişte gazetecilerin ve BM çalışanlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Afrika'da olması nedeniyle BM Barış Elçisi sertifikasını ve rozetini genel sekreter yardımcısı Asha Rose Migiro'dan alan Clooney, daha sonra BM Barış Elçisi olması dolayısıyla BM'de düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Bir gazetecinin oğlu ve BM Barış Elçisi olarak mesajının, gerçek olanı söylemek olacağını belirten Clooney, Darfur'da yaşananların gerçek olduğunu, kesinlikle spekülasyon olmadığını vurguladı.

Sudan'daki BM-Afrika Birliği Barış Gücü'nün (UNAMID) başta helikopter olmak üzere pekçok ekipmana gereksinimi olduğunu vurgulayan Clooney, BM ülkelerine çağrıda bulunarak, ''Ya sorumluluğunuzu yerine getirir, karma güce destek verirsiniz ya da askerlerinizi geri çekip kendinizi dış dünyadan soyutlar, bir biçimde Darfur'daki sorunun sonunun gelmesini beklersiniz'' diye konuştu.

Clooney, bir soru üzerine, görevinin kendisine büyük sorumluluk yüklediğini, bu açıdan Oscar ödülü kazanmaktan çok daha zor olduğunu belirterek, esprili bir biçimde, ''çünkü Oscar kazandıktan sonra yalnızca gidip parti yaparsınız'' dedi.

(AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri