Temrin bir yaşında

Aylık Düşünce ve Edebiyat Dergisi Temrin, birinci yılını kokteylle kutladı. Göksel Baktagir’in konser verdiği Altunizade Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kutlamaya edebiyat ve medya dünyasının yanı sıra, geniş bir okur kitlesi de katıldı.

2008 yılının Mayıs ayında ilk sayısıyla yayın hayatına “merhaba” diyen dergi, çıktığı günden bu yana “yeni kalemler için okul olma” özelliğiyle dikkat çekiyor. Derginin yayın yönetmeni Uğur Uzunok, birinci yıl dolayısıyla yaptığı konuşmada “Temrin’in diğer dergiler gibi büyük boşluk doldurma iddiası taşımadığını, ama bir yılda doldurduğu boşluğu edebiyat dünyasının takdir ettiğini” söyledi.

Derginin kurucusu ve yayın kurulu başkanı Şeref Yılmaz ise “Derginin bir şahsın dergisi değil, bir ekip çalışmasının ürünü” olduğuna dikkat çekti. Derginin bugüne kadar geldiği bir yıllık sürede sürekli başarı ve takdir gördüğünü ifade eden Şeref Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Bu dergi herkesin gözü önünde çıkıyor. Toplantıları ve seminerleri herkese açıktır. Dergi bir yılda yirmiden fazla kalemi edebiyatımıza kazandırmıştır. Bu kalemler aynı zamanda derginin yayın ve yönetim kurulu üyeleridir. Derginin maddi manevi sorumluluğunu üstlenmişlerdir.”

Dergi bir yıl içinde yaptığı Yahya Kemal ve Kaşgarlı Mahmut özel sayıları ile edebiyat dünyasında kısa sürede tanındı. Yeni kalemlerin yazılarına ayrı ayrı yorum yapılıyor. Hakem heyetinin yorumlarıyla, kendisine yol haritası belirleyen yeni kalemler, kısa sürede yazı yazmaya başlıyorlar.

Geniş bilgi ve iletişim için:

www.temrindergisi.com

bilgi@temrindergisi.com

temrindergisi@gmail.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri