Kırgızistan korsanla mücadele ediyor

Kırgızistan'da korsanla mücadele çerçevesinde 10 binlerce CD yok edildi

Kırgızistan'da korsana karşı mücadele çerçevesinde düzenlenen programda 10 binlerde kaçak CD yok edildi. Başkent Bişkek'teki bir meydanında düzenlenen "Korsana Hayır" kampanyası çerçevesinde, halktan toplanan binlerce CD yük makinelerin altında ezilerek yok edildi. 

Kırgızistan Kırgızpatent Devlet Ajansı ve Bişkek Şehir Belediyesi tarafından organize edilen kampanyaya halk yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar evlerindeki korsanlı diskleri getirerek görevlilere teslim etti. Vatandaşlara korsan CD'ler karşılığında konser biletleri ve lisanslı CD'ler dağıtıldı. 

Kırgızpatent Devlet Ajansı Müdürü Ulan Melisbek yaptığı açıklamada, düzenlenen kampanya çerçevesinde ülkede sayısı her gün artan korsan disklerin önlemek olduğunu kaydetti. Melisbek, az daha olsa korsanla yapılan savaşın olumlu netice verdiğini, lisanlı ürün kullanmak için vatandaşları sağduyuya davet ederek, telif hakların korunması gerektiğini hatırlattı. Melisbek, lisanslı ürün yapım firmalarının da buna göre çalışmalarının hızla devam ettirmesi gerektiğini vurguladı. 

Ağır yük makinesi ile meydana serilen 10 binlerce müzik ve filmlerden oluşan diskleri ezerek yok edilen kampanyada yerli sanatçılar da bu olayı destekleyerek meydana toplananlar için minik konser verdi. 



(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri