Hasankeyf için Alman Büyükelçiliğine teşekkür

Batman Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi'nden Alman Büyükelçi'ye pankartlı teşekkür

Batman Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi, Almanya'nın gayri resmi olarak Ilısu Barajı için taahhüt ettiği kredi desteğini çektiği yönündeki haber üzerine temel atma törenine katılan Almanya Büyükelçisi'ne astığı pankartla teşekkür etti.

Hasankeyf'i Yaşatma Girişi üyeleri, Batman Belediyesi'nin altyapı projesi kapsamında yer alan ve Alman Kalkınma Bankası KfW ve Federal Kalkınma İşbirliği Bakanlığı tarafından finanse edilen Atıksu Arıtma Tesisi'nin temel atma törenine katılan Almanya'nın Ankara'daki Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz'a sürpriz yaptı.

Girişim üyeleri, Büyükelçi'nin oturduğu çadırın karşısına, Almanya'nın kredi desteğini çektiğini, Türkiye, Avusturya ve İsviçre'nin bundan örnek alması gerektiğini vurgulayan pankart asarak teşekkür etti.

Bir Alman gazetesinde çıkan habere göre Almanya'nın kredi desteğini çektiği yönünde haberler aldıklarını belirten Hasankeyf Yaşatma Girişimi Koordinatörü Diren Özkan, "Bundan kaynaklı olarak, Alman Büyükelçisinin geldiği törene katılarak bir nevi teşekkür etmek amacıyla pankart astık." dedi.

Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi Sekreterya Üyesi İpek Taşlı ise, "Gayri resmi kaynaklara göre Almanya'nın Ilısu Baraj Projesi'nden çekildiği belirtildi. Biz de buna istinaden Alman Büyükelçisi buradayken bir pankart asmayı öngördük. Doğa Derneği'nin önceki gün Dicle'de yaptığı mankenli protestoda açtığı pankartı uygun gördük. Çünkü pankartta, Almanya'nın desteğini çektiği ve diğer ülkelerin de Almanya'yı örnek alarak başlarını sudan çıkartıp Hasankeyf'e bakmaları anlatılıyor." diye konuştu.

Ilısu projesinin hiçbir uluslararası standardı karşılamadığı gerekçesiyle önceki hafta Alman basınında Almanya'nın projeden desteğini çekeceği haberleri yer aldı ve bu haberler yetkililer tarafından tekzip edilmedi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri