Hamileler, bu habere DİKKAT!

Aşırı sıcak havaların, su ve tuz kaybına neden olduğu için özellikle gebelerde erken doğum ağrılarını uyarabildiği bildirildi. Uzmanlar, hamilelere, "gün içerisinde bol sıvı alma" uyarısında bulundu.

Türk-Alman Jinekoloji Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, hava sıcaklıklarının artmasına bağlı olarak hamilelerin kış aylarına nazaran daha fazla sıkıntı yaşayabildiklerine dikkat çekti. Gebelerde, aşırı sıcaklarda sıvı ve tuz kaybı görülebildiğini anlatan Ünlü, "Bu durum ise, hem tansiyonun düşmesine neden oluyor hem de halsizlik ve yorgunluğa yol açıyor, bacaklara kramp girmesine neden oluyor. Hatta bazen aşırı susuzluk nedeniyle erken doğum ağrıları uyarılabiliyor" diye konuştu. 

Ünlü, gebelere, gün içerisinde özellikle güneşin dik geldiği saatlerde güneşte kalmamaları ve sürekli yanlarında su bulundurmaları önerisinde bulundu.

Yaz aylarında hamilelerde besin zehirlenmelerinin de artış gösterdiğine dikkat çeken Ünlü, "Buna bağlı ishaller de aşırı su kaybına yol açabiliyor. Normal bir kişi, bir iki günde kendini toplayabilir, fakat hamile bir kadında ortaya çıkan ciddi bir ishal ve kusma durumunda çok kolay erken doğum yapılabilir ya da gebeliğe bağlı diğer komplikasyonlar oluşabilir" dedi.

-YÜZME DOĞUMU KOLAYLAŞTIRIR-

Ünlü, hamilelikte spor konusuna değinirken, sporun, hekimin bilgisi dahilinde yapılması gerektiğini vurgulayarak hamilelik döneminde yürüyüş, yüzme gibi bir spor dalı ile uğraşmanın kilo alımının kontrol altında tutulmasına yardımcı olduğunu bildirdi.

Gebelerin deniz ya da havuza girmelerinde hiçbir sorun olmadığını, özellikle yüzme gibi tüm vücut kaslarının çalıştığı bir spor dalıyla uğraşmalarının çok faydalı olduğunu, yüzmenin doğumu kolaylaştırdığını anlatan Ünlü, gebelerin doğum yapacakları güne kadar havuz ya da denize girebileceklerini söyledi.

Ünlü, özellikle halka açık havuzlarda mekan temizliğinden emin olunması gerektiğine işaret ederek, gebelere, hijyen kurallarına uygun olmayan havuzlar konusunda "enfeksiyon kapılabileceği" uyarısı yaptı.

(AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri