TRT bir ilke imza atacak

İbrahim Şahin’in genel müdürlüğe getirilmesi ile önemli atılımlar gerçekleştiren TRT, bir ilke daha imza atarak, yarın Mescid-i Aksa’dan “Mirac’a özel canlı yayın” gerçekleştirecek.

Türkiye’de ilk defa bir yayın kuruluşu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav)’in Mirac’a çıktığı mekan olan Mescidi Aksa’dan canlı yayın gerçekleştirecek. İbrahim Şahin’in genel müdürlüğe gelmesiyle birlikte önemli atılımlar gerçekleştiren Türkiye Radyo Televizyon Kurumu TRT, bir ilke daha imza atarak dünyanın hemen her tarafına ulaşan yayınıyla Mescidi Aksa’dan canlı yayın gerçekleştirecek.

MESCİDİ AKSA VE EYÜP SULTAN’DAN AYNI ANDA CANLI YAYIN
TRT, Peygamber Efendimiz'in Mirac'a çıktığı mekândan yapılacak özel kandil programını, Mescidi Aksa ile Eyüpsultan Camii'nden dönüşümlü yayınlayacak. 19 Temmuz Pazar günü saat 20.30’da başlayacak olan TRT’nin Kandil özel programıyla, 1.5 milyarlık İslâm alemi işgal altında tutulan kutsal topraklardaki Mescidi Aksa’yı ve buradaki Müslüman kardeşlerini görme imkanına kavuşacak.

KUDÜS VE İSTANBUL’DAN BÜTÜN DÜNYAYA…
TRT, Mescidi Aksa’dan canlı yayın gerçekleştirmek için; Filistin, Ürdün ve kutsal toprakları işgal altında bulunduran İsrail’den gerekli izinleri de aldı. Mirac ve Mescidi Aksa’yı anlatan bir tanıtım filmiyle başlayacak olan TRT’nin Kandil özel programı, Eyüp Sultan’da İstanbul Müftüsü Prof. Mustafa Çağırıcı ile Mescidi Aksa’dan Kudüs-İslâm Vakfı Başkanı Şeyh Abdülazim Selhap’ın geceyle ilgili konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, kasideler ve karşılıklı dualarla devam edecek.

Mescidi Aksa ve Eyüp Sultan, Müslümanlar için önemli
TRT’nin Mirac Kandili münasebetiyle canlı yayınını hem Eyüp Sultan hem de Mescidi Aksa’dan yapacak olması, sembolik olarak da büyük bir önem taşıyor. Eyüp Sultan Camii, Peygamberimiz’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde ilk olarak Hz. Ebu Eyyub el-Ensari’nin evine misafir olmuştu. Peygamberimiz’e ev sahipliği yaptığı için kendisine Mihmandar-ı Nebevi de denilen Hz. Ebu Eyyub el-Ensari, 80’li yaşlarında İstanbul kuşatmasında şehid olmuş ve vasiyeti üzerine İstanbul surlarına gömülmüştü. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’un fethinden sonra hocası Akşemseddin’in çalışmalarıyla mezarı bulunan Hz. Ebu Eyyup el-Ensari, kendi adı ile anılan Eyüp Sultan Camii’nde yatıyor. TRT’nin Kandil programında canlı yayın gerçekleştireceği Kudüs’teki Mescidi Aksa ise, Müslümanların ilk kıblesi olarak biliniyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(sav)’in İsra ve Mirac mucizesi Mescidi Aksa’da gerçekleşti. Allah’ü Teala Kur'an-ı Kerim'de İsra Sûresi’nde şöyle buyuruyor: "Kulunu, kendisine birtakım âyetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa'ya yürütenin şanı pek yücedir."

M. FATİH ERDOĞAN/VAKİT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri