Göğebakan için 4 donör adayı

Akut lösemi tedavisi gören pop müzik sanatçısı Murat Göğebakan'ın doktoru Hüseyin Beköz, sanatçıya kemik iliği nakli için uluslararası doku bankalarında yapılan taramaların sonucunda 4 tane uyumlu olabilecek donör belirlendiğini bildirdi. 

Sanatçının, mayıs ayından beri tedavi gördüğü Memorial Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Beköz, kemik iliği nakli için ilk olarak Göğebakan'ın 2 kardeşinden doku örneği alındığını, ancak bu örneklerin uyumlu olmadığının tespit edilğini aktardı. 

Bunun üzerine yurt içinde ve dışında uyumlu doku için tarama başlattıklarını belirten Beköz, şöyle devam etti: 

"Ulusal ve uluslararası doku bankalarında yapılan taramaların sonucunda 4 tane uyumlu olabilecek donör adayı belirlendi. Bunların ileri incelemeleri yapılıyor, ama kaba inceleme itibarıyla 4 tane uyumlu olabilecek verici adayı uluslararası havuzda tespit edilmiş ve ileri incelemelerinin yapılması için direktifler verilmiş bulunuyor. Tam sonuçlar geldikten sonra kemik iliği transplantasyonu yapacak merkezin uygun gördüğü bir aday varsa, kemik iliği nakli yapılmasının uygun olacağına karar verildi."

Göğebakan'a şu an ikinci yoğunlaştırıcı kemoterapinin uygulandığını ifade eden Beköz, kemik iliği naklinin gerçekleştirilmesi durumunda operasyonun başarılı olma şansının çok yüksek olduğunu vurguladı. 

Hüseyin Beköz, Göğebakan'ın sağlık durumunun iyi, moralinin de yüksek olduğunu sözlerine kaydetti.
Sanatçının eşi Sema Göğebakan da eşinin, kardeşlerinden alınan örneklerin kendi dokusuna uyumlu olmadığını öğrenince çok üzüldüğünü belirterek, "Fakat dokusuna uyan kişilerin olduğunu öğrenince çok sevindi" dedi.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri