Silifke türküleri SES TV'de

Mersin’in zengin folkloruyla tanınan ilçesi Silifke, SES TV’de tanıtılacak. THM Sanatçısı Mustafa Özcan’ın hazırlayıp sunduğu “Türkülerle Merhaba”programında Silifke kültürü ayrıntılarıyla yer alacak.

Silifke’den bol ödüllü Taşeli Kültür Ve Sanat Derneği Halk Oyunları Ekibinin katılacağı programda, yörenin yemekleri ise Ev Ekonomisti Saliha Yörük tarafından tanıtılacak.

Yörenin ünlü oyunu “Aşık-Maşuk”u da SES TV izleyicilerine sunacaklarını belirten Taşeli Kültür Ve Sanat Derneği Başkanı Cihangir Akdemir “dört oyuncu ve altı kişilik saz ekibinden oluşan 10 kişilik güçlü bir ekiple geliyoruz. Silifke yöresinin klasik sazları klarnet, keman ve el davuluyla birlikte bağlama, kaval ve klavye de kullanarak bizi seyredecek hemşehrilerimizi ve tüm izleyicileri coşturacağız” dedi.

SİDER YÖNETİCİLERİ DE KATILACAK

Ankara’da bulunan Silifkelileri buluşturan ve kısa adı SİDER olan Silifkeliler Kültür Ve Tanıtım Derneği Başkanı Av. Ali İhsan Güzel ile Genel Sekreter Mustafa Cüceloğlu’da canlı yayına katılarak çalışmaları hakkında bilgi verecekler. Canlı yayına bağlanmak ve sevdikleri türkülerin çalınmasını isteyenler SES TV’nin 0 312 591 33 00 no’lu telefonlarını arayıp “turkulerlemerhaba@sestv.com.tr” adresine e-mail atabilecekler.

“Türkü dostları, türküye gönül verenler…Sevdaları, hüzünleri…Gurbeti, özlemi türkülerle harmanlayanlar…Tüm türkü dostları…Mustafa Özcan’ın hazırlayıp sunduğu Türkülerle Merhaba renkli konuklarla sizlerle...” sloganıyla her hafta Perşembe günleri saat 16:00-17:20 arasında canlı olarak yayımlanan programın tekrarı da aynı gece saat 01:00’de izleyecilerin beğenisine sunuluyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri