Kamuya "ilk atama" yeniden düzenlendi

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte değişiklik yapılarak, kamuya ilk atamada uygulanan yöntem yeniden düzenlendi. 

Değişiklik yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklikle, özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kamu kurum ve kuruluşlarının personel istihdamıyla ilgili usuller yeniden düzenlendi. Daha önce KPSS'de başarılı olanlar arasından kendi mevzuat hükümleri çerçevesinde atama yapan bu kurum ve kuruluşlar için "A ve B grubu kadro ayrımı"na gidildi. 

Buna göre, özel kanunlarla veya özel kanunların verdiği yetkiye dayanılarak kurulan kamu kurum ve kuruluşlarının personel istihdamında, geçerliliği devam eden KPSS sonuçları kullanılacak. Bu şekilde istihdam edilecek personelden A grubu kadro niteliği taşıyanlar, A grubu kadrolara atanacakların seçimine ilişkin hükümlere göre belirlenen adaylar arasından, B grubu kadro niteliği taşıyanlar ise merkezi yerleştirme işlemlerinde kullanılan KPSS sonuçları ve puanları esas alınarak belirlenen adaylar arasından bu kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde atanacak.

-BAŞVURUYU KONTROL YÖNTEMİ- 

Kuruluşların yükümlülüğü ve KPSS puanlarının kontrolüyle ilgili maddede yapılan düzenleme uyarınca da, kamu kurum ve kuruluşları, kendilerine başvuran adayların bilgilerini ÖSYM'ye bildirmek yerine, TC kimlik numaraları, ad-soyadları ve KPSS puanlarının doğruluğunu ÖSYM'ye ait internet sitesinden kontrol edecek. Kontrol sonucunda sınav sonuç belgesinde tahrifat yaptığı belirlenen adaylar ilgili kurumlarca ÖSYM'ye bildirilecek. Bu adayların KPSS sonuçları iptal edilecek. 

-YERLEŞTİRME TAKVİMİ-

Yönetmeliğe eklenen fıkra ile yerleştirme işlemleri takvime bağlandı.

Buna göre, Devlet Personel Başkanlığı, her yılın Ocak ayında, ÖSYM'nin de görüşünü almak suretiyle kamu personeli için bir yerleştirme takvimi belirleyerek, ilan edecek.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri