Ontario Parlamentosu Mehter Takımı'nı dinledi

Bu yıl dördüncüsü yapılan Toronto Türk Festivali'ne katılmak üzere Kanada'ya gelen İstanbul Fatih Belediyesi Mehter Takımı, ilk gösterisini Ontario Eyalet Parlamentosu'nda yaptı.

Marş eşliğinde yürüyerek parlamento binasına giren Mehter Takımı'nın gösterisini Kanadalılar, şaşkınlık ve hayranlıkla izledi. Daha sonra bina önüne çıkan mehteran, bir süre de burada konser verdi. 

 

Konserin sona ermesi ile birlikte bazı Türk ve Kanadalılar ekiptekilerle fotograf çektirdi.

Toronto'da yaşayan Türkler tarafından sıcak ilgi ile karşılanan Mehter Takımı, daha sonra Kanada'daki tek Türk okulu olan Nil Academy'de 3 saatlik bir konser verdi.

 

Konserin ardından bir konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Fatih'in, 3 ayrı dinin mensuplarının 500 yıl boyunca bir arada ve huzurla yaşadığı dünyadaki tek mekan olduğunu söyleyen Demir, "Aaynı Fatih, Hz. Peygamber'in hadis-i şerifine mazhar olan fethin de gerçekleştiği yerdir. Şu karşınızdaki mehteran ise, o şanlı ordunun mehter takımının günümüzdeki temsilcileridir" dedi. 

 

Fatih Belediyesi Mehter Takımı, bugün ve yarın yapılacak Toronto Türk Festivali'nde konser verdikten sonra, pazartesi günü başkent Ottawa'da, salı günü de Montreal'de Türk ve Kanada toplumu ile buluşacak.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri