Halit Refiğ: Ergenekon sanıklarıyla aynı saftayım

“Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmak veya görevini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “Hükümete karşı halkı isyana tahrik” suçlamalarıyla yargılanan Ergenekon

Kenan KIRAN'ın haberi...

Halit Refiğ, “Ergenekon sözcülüğü” yapan İşçi Partisi’nin yayın organı Aydınlık dergisine verdiği mülakatta, Ergenekon soruşturmasını rezalet olarak değerlendirdi ve “Ergenekon diye karmakarışık, saçma sapan bir vesile ile cezaevine konulan kimseler arasında, benim çok yakından tanıdığım, çok sevdiğim, çok değer verdiğim kimseler var” dedi. 

İŞTE O SKANDAL SÖZLER!
Refiğ’in İşçi Partisi’nin yayın organı Aydınlık dergisine verdiği röportajdan bir kesit:

Aydınlık: Sizin sinemanızın da önemli bir özelliği, ulusal değerleri öne çıkarması. Diğer yandan ulusalcılık bugün terör kapsamına alınıyor. Bunun için ne diyeceksiniz?

Halit Refiğ: (...) Bu Ergenekon denilen rezaletin Türkiye’de devletçi görüşün, bağımsız, ulusal devlet anlayışını savunanların cezalandırılması olayı olarak tezahür ettiğini görüyoruz. Çünkü, Ergenekon diye karmakarışık, saçma sapan bir vesile ile cezaevine konulan kimseler arasında, benim çok yakından tanıdığım, çok sevdiğim, çok değer verdiğim kimseler var. Ülkeyi sevmek, ülkeye bağlanmak, ulusal bağımsızlıktan yana olmak açısından ben kendimi onlarla aynı safta görüyorum. “Niye onlar içerde de, ben dışarıdayım? Benim vatanseverlikte neyim eksik ki beni adam yerine koymuyorlar, bana ilişen olmuyor?” diye daha doğrusu zaman zaman şaşırmıyor değilim.

Aydınlık: ‘Beni de alın’ mı demek istiyorsunuz?

Halit Refiğ: Tabii, çünkü bu ülke için değerine, namusuna, bilgisine çok inandığım birçok dostum bugün cezaevlerinde çile çekmektedir.

VAKİT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri