Fazıl Say yetiştirme kursu

Antalya'da konser verecek çocuk orkestrası şefi Gökmen, yeni Fazıl Sayların yetiştiğini söyledi.

Doğuş Grubu'nun sosyal sorumluluk platformu olan Doğuş Çocuk bünyesindeki 'Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası', 2008 konserlerine Antalya'dan başlıyor. Orkestra'nın 2008 faaliyetleri, 9-10 Şubat tarihlerinde Antalya Kültür Merkezi'nde vereceği konserlerle başlayacak. Orkestranın genel müzik direktörü ve şefi devlet sanatçısı Rengim Gökmen, yeni Fazıl Sayların yetiştiğini söyledi.

Orkestra şefi Rengim Gökmen, sosyal psikolog Erdal Atabek, opera sanatçısı Nilgün Fıratlı ve doğuş gurubu yetkililerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. 10-16 yaş gurubu çocuklardan oluşan bir orkestranın heyecan verdiğini belirten şef Rengim Gökmen, çocuk orkestrasını Türkiye'de yaptığı en iyi çalışma olarak tanımladı. Dünyanın en iyi müzikçilerini bir araya getirerek orkestra oluşturmada başarılı olunamayacağını belirten Gökmen, "Orkestra bir takım çalışmasıdır ve bunun için oluşturmak zordur. Çocuklar bunu başardı." dedi. Şimdiden ilgi odağı olmasın diye isim vermek istemeyen Gökmen, yeni Fazıl Sayların bu orkestradan çıkacağını söyledi.

Orkestranın psikolojik danışmanı Erdal Atabek, çok sesli müziğin dinlemek için değil düşünmek için yapıldığına dikkat çekti. Klasik müzik dinleyen çocuğun sosyal ve akademik zekasının geliştiğini belirten Atabek, "Çocukların en az bir tane adı önemli değil enstrüman çalabilmesi lazım. Günümüzde çocuk her gördüğünü istiyor. Enstrüman çocuğa kontrollü olmayı öğretir. Müzik aleti çalmayı bilen çocuk gördüğü her şeyin kendisinin olmasını istemez." diye konuştu. Türkiye'nin 9 ilindeki konservatuarlardan dinlenilerek seçilen 93 çocuğa sohbet toplantıları düzenleyen Atabek, gelecek kuşağın klasik müziği seveceğini ifade etti.

Çocuklara çizgi film aracılığıyla klasik müziği sevdiren Symfollies, dev ekranlardan yansıtılarak bu yılki konserlere ayrı bir renk katacak. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın bu yıl vereceği konserler, bir çocuk senfoni orkestrasıyla Symfollies'in buluşması açısından dünyada bir ilk olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri