Danimarkalılar baklavayı Yunan tatlısı sanıyor

Danimarka devlet televizyonu DR'da program yapan ünlü aşçı Brian Egelunds'un ünlü Türk tatlısı baklavayı Yunan tatlısı zannettiği ortaya çıktı.

Hiç Türkiye'ye gitmemiş birçok Danimarkalı bile baklava'nın çok eski ve ünlü bir Türk tatlısı olduğunu bilirken ülkenin yemek otoritelerinden biri olarak kabul edilen Egelunds'un yaptığı bu gaf büyük tepki çekiyor. 

Danimarka'nın ulusal gazetelerinden birinde yayınlanan bir haberde de ünlü Türk tatlısı baklava Yunanistan tatlısıymış gibi gösterildi. Haberde ülkenin önde gelen aşçılarından Brian Egelunds'a göre Avrupa'nın en meşhur yedi tatlısı ve bu tatlıların yapıldıkları ülkeler sıralanıyor.

Birinci sırada Fransızların ünlü tatlısı profiterole var. Onun hemen ardından İspanyolların Flan'ı ve İtalyanların Tramisu'su geliyor. Buraya kadar her şey normal ancak altıncı sıraya geldiğinde Danimarkalı aşçı büyük bir gaf yapıyor ve ünlü Türk tatlısı baklavayı Yunan tatlısı olarak gösteriyor. Devlet televizyonunda çok izlenen bir yemek programı yapan ve Kopenhag'da bir restoranı olan Brian Egelunds henüz konuyla ilgili bir düzeltme yapmadı.


İşte Briand Egelunds'a göre Avrupa'nın en meşhur yedi tatlısı:

1-Fransa: Profiteröl

2-İspanya: Flan

3-İtalya: Tramisu

4-Avusturya: Apfeltsrudel

5-İngiltere: Custard

6-Yunanistan: Baklava

7-İsveç: Cheezecake (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri