Senaryocuların grevi bitti

Amerikan Tiyatroları ve Yapımcıları Birliği ile Sahne Çalışanları Sendikası arasında süren görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı ve Broadway grevi sona erdi. Grevin maliyeti 38 milyon $

Dünyaca ünlü 27 şovun 19 gün kapalı kalmasına sebep olan grev, tiyatro Liginin verilerine göre endüstride ve New York'ta günlük 17 milyon dolarlık zarara sebep oldu. New York Şehir Başdenetçisi William Thompson ise, grevin şehre toplam maliyetinin 38 milyon dolar olduğunu açıkladı. Üç gün süren kıyasıya pazarlıklar sonucunda önceki akşam saat 10 sularında medyanın karısına çıkan taraflar, anlaştıklarını ve grevin sona erdiğini duyurdular. Yılın en yoğun sezonunun iki haftasını kapalı geçiren tiyatroların, Perşembe günkü ilk gösterilerinin ucuz biletleri adeta kapışıldı.

Amerikan Tiyatro ve Yapımcıları Birliği başkanı Charlotte St. Martin, "artık geleceğe bakıyoruz ve sahne işçilerimize ve seyircilerimize yeniden hoşgeldin demek istiyoruz" dedi. St Martin, bütün şovların Perşembe günü itibarı ile yeniden sahne aldığını ifade ederek, tam seyir tarifesine "ilovenytheater.com" web sitesinden ulaşılabileceğini kaydetti. İlk gün açılışı için "Chicago" adlı oyun 26 dolarlık bilet fiyatı belirleyince, büyük izdiham yaşandı.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg de, grevin sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu sadece tiyatrolar ve çalışanları için değil, Broadway çevresinde işyeri olan esnaflar ve tüm turistler için de mutluluk verici bir haber." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri