Ankara Büyükşehir'den Ramazan etkinlikleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Ramazan ayı boyunca sürdüreceği etkinliklerin ilk gününe on binlerce Başkentli katıldı.

Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi'nin Altınpark'ta kurduğu dev çadırda Ramazan coşkusunu yaşadı. Başkent'in dört bir tarafında kurulan iftar çadırlarında da binlerce vatandaş oruçlarını açtı. Büyükşehir Belediyesi, geleneksel Ramazan gösterilerini günümüze taşımanın yanı sıra geçen yıllarda olduğu gibi bu Ramazan Ayı'nda da Başkent'in 23 ayrı noktasında kurduğu iftar çadırlarıyla on binlerce Başkentliyi iftar sofrasında buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi, birbirinden lezzetli 4 çeşit yemekten oluşan iftar sofrasında on binlerce Başkentliyi ağırladı.

5 yıldızlı restoranları aratmayan güzellikte ve titizlikte dağıtılan yemeklerle oruçlarını açan Başkentliler, bu hizmet için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

KÜLTÜREL FAALİYETLER

Ramazan ayının toplumsal kaynaşma ruhuyla yaşanması için Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Altınpark'ta kurulan çadırda ünlü sanatçıların konserleri, şiir dinletileri, edebiyat ve fikir sohbetleri, tiyatro oyunları, mehter konserleri, Karagöz-Hacivat, geleneksel temaşa sanatları, (Aşuk-Maşuk, Orta Oyunu, Meddah), yarışmalar ve birbirinden renkli gösteriler yer alıyor. 

Ayrıca Altınpark'ta kurulacak çarşıda kitapçıların, yöresel yemeklerin, geleneksel el sanatlarının yer alacağı stantların yanında Ramazan nostaljisini yaşatacak macuncular, pamuk şekerciler, kestaneciler, mısırcılar gibi seyyar satıcılar da bulunuyor.

ÇOCUKLARA PANAYIR

Her yıl Ramazan ayı boyunca 7'den 70'e tüm Başkentlileri yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Altınpark'ta gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklerin yanı sıra çocukları da unutmayarak, içerisinde birbirinden çeşitli oyuncakların bulunduğu panayırda çocukların coşkusuna ortak oldu. Çocuk olmanın ayrıcalığını ve Ramazan ayının güzelliklerini yaşayan çocuklar, bu panayırdan ücretsiz olarak faydalanabiliyor.


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri