Dünyanın ilk şiir müzesine bir adım daha yaklaşıldı

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın turizmde açılım çerçevesinde gündeme getirdiği şiir müzesi ve uluslararası şiir etkinliği konusunda bir adım daha atıldı. 

Üsküp'te düzenlenen 48. Struga Şiir Etkinlikleri'ne katılan Tartan ve belediye meclis üyeleri, İzmir ve Ege Bölgesi'ndeki Makedon kökenli vatandaşların ata topraklarında inceleme ve temaslarda bulundu.

Struga Belediye Başkanı Ramiz Merko'nun onur konuğu olan Konak Belediyesi heyeti, 60 ülkeden gelen sanatçı ve şairlerle de görüşmeler yaptı.

Ziyaretin, İzmir'de düzenlenecek uluslararası şiir etkinliği ve dünyanın ilk şiir müzesi için de bir adım olduğunu kaydeden Başkan Tartan, "Kültür ve sanatın gücünü bir kere daha gördük. 60-70 bin nüfuslu bir şehir, şiirin ve sanatın gücüyle dünya çapında tanınıyor. Bu modelleri İzmir'e de taşımamız lazım." dedi.

Üsküp'te, Türk kökenli Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir'le de bir araya geldiklerini ifade eden Hakan Tartan, "İzmir ve Ege Bölgesi'nde, çok sayıda Makedon kökenli yurttaşımız var. Öncelikle onlardan selam götürdük. İkili ilişkilerin gelişmesi konusunda temaslarda bulunduk. Karşılıklı ekonomik yatırımlara ve işbirliğine gereksinme var. Ayrıca yurttaşlarımızın seçimlere katılımı konusunda da girişimlerimiz olacak." şeklinde konuştu.

Üsküp ve Struga gezisine Konak Belediye Başkan yardımcıları Serpil Güngör ve Cumhur Şenolsun, Meclis üyeleri Ahmet Nejat Akıncı, Mustafa Güner ve Sevim Tozan, Makedonya İzmir Fahri Başkonsolosu Gaye Akçen ile Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Yetişkin de katıldı.


(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri