Günay: Elhamdülillah, cami yapabilecek güçteyiz

Bakan Günay: Elhamdülillah, camilerimizi yapabilecek güçte ve çağdayız  

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Silivri'de tarihi bir kilisenin cami olarak restore edildiği yönündeki haberler üzerine inceleme başlattığını söyledi. Günay, "Elhamdülillah, camilerimizi yapabilecek güçte ve çağdayız." dedi. 

Bakan Ertuğrul Günay, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Kütüphanede çalışmalar hakkında bilgi alan Günay, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. 

Silivri'nin Ortaköy Beldesi'nde bir kilisenin cami olarak restore edildiği yönündeki haberlerin sorulması üzerine Günay, olaydan gazeteler vasıtasıyla haberdar olduğunu söyledi. Bakanlık yetkililerinin olayı incelediğini kaydeden Günay, "Kiliselerin ve eski mabetlerin ne şekilde kullanılacağı konusunda Dışişleri Bakanlığı'nın da görüş bildirmesi gerekir. Bu projede benim öğrendiğim kadarıyla Dışişleri Bakanlığı'nın görüşü alınmamış. Bu çerçevede alınmış kurul kararı varsa eksik bu niteliklerini soruşturmak üzere arkadaşlarıma yazı yazdım." diye konuştu. 

"Biz camilerimizi yapabilecek çağda ve güçteyiz. Elhamdülillah" diyen Günay, "Daha önceleri böyle bir şeye ihtiyaç olabilir, ancak şimdi böyle bir şeye ihtiyaç yok. Burada mabet ihtiyacı varsa mabet, değilse kültür merkezi olarak değerlendiriyoruz. " şeklinde konuştu.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri