Konyalı nakkaş kardeşler camileri güzelleştiriyor

Konyalı nakkaş kardeşler Hüseyin ve Sezai Ünal, ilk okul çağlarında öğrendikleri nakkaşlığı 15 yıldır çeşitli cami ve otel gibi mekanlarda uyguluyor. 

Türkiye'de çeşitli camiler ve büyük otellerin iç dekorasyonunu yaptıklarını ifade eden Ünal kardeşler, "Konya'dan geldik ve İnağzı Camii'nin iç kısımlarında hüsn-ü hat çekiyoruz. Çekirdekten yetiştik. İlkokula giderken bir ustanın elinde bu işe başladık ve bu meslek içimize öyle işledi ki liseyi bitirdikten sonra tamamen mesleğimizi icra etmeye başladık. 15 yıldır iki kardeş bu işi üstleniyoruz." diye konuştular.

Konyalı nakkaş kardeşler Hüseyin(28) ve Sezai Ünal(25), 1967 tarihli Zonguldak İnağzı Camii'nde restorasyon çalışması yaptı. İnağzı Mahallesi Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından caminin iç dekorasyonu ve çevresinde yeni bölümler oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Camide hüsn-ü hat çalışması yapan nakkaş kardeşlerin çalışması cami cemaatinin beğenisini kazandı.

Ramazan ayında camilerinin daha estetik bir donanıma kavuşması için restorasyon çalışması başlattıklarını belirten İnağzı Mahallesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Kurt, 1967 yılında inşa edilen camiyi sıfırdan ele alıp 100 öğrenci kapasiteli Kur'an Kursu, kadınlara yönelik mescit ve şadırvan ile caminin iç estetiğine yönelik restorasyon çalışması yaptıklarını söyledi. Gasilhane ve soğuk hava deposunun da programa alındığını belirten Kurt, "Cami ve çevresini tamamen yeni bir anlayışla yenilemeye başladık. Camimize gelenler değişikliği fark ediyor ve mutlu oluyorlar. Şu anda nakkaş arkadaşlar camimizin içini hüsnü hatla süslediler. Nakkaşlarımızın camimizin içini çok güzel bir görünüme sokması cemaatimizi de memnun etti." dedi.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri