'Çekirge' kitap oldu

Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi, meşhur Çekirge Mahallesi'ni kitaplaştırdı.

'Bizim Mahalle' projesi kapsamında genellikle zengin insanların yaşadığı Çekirge semti kitap haline geldi. Kitabın tanıtım törenine ÇEKÜL Başkanı Metin Sözen ile çok sayıda davetli katıldı.

Osmangazi Belediyesi Tarihi Mirası Koruma Bürosu ve Bursa Araştırmaları Vakfı tarafından hazırlanan kitapta, 'Çekirge' çok sayıda belge ve fotoğraf eşliğinde tanıtılıyor. Birlik Vakfı'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe; "Göreve geldikten kısa bir süre sonra 'Bizim Mahalle' isimli bir proje başlattık. Projeyle mahallelerin somut olan ve olmayan kültürel değerlerini belgelemenin yanı sıra mahallelinin de yaşadığı semti daha iyi tanıması amaçlanıyor. Proje çerçevesinde hazırlanan 9. kitap olan Çekirge semti kitabı, şimdiye kadar hazırlananlar arasında en kapsamlısı oldu. Yüzyıllardır ilgi bekleyen tarihi eserleri, son birkaç yılda ayağa kaldırdık. Tarihi ve kültürel mirası korumak için çalışmalarımız sürecek'' dedi.

Toplantıya katılan ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise, "Tarihi değerlerin korunmadığı yönünde şikayette bulunmak yerine, herkes bu eserlere sahip çıkmalı. Osmanlı Devleti'nin kuruluş aşamasında önemli yeri bulunan Bursa'daki yerel yönetimlerin, kültürel varlığın korunması yönünde olumlu işlere imza attığını görmek bize mutluluk veriyor" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri