Kubbealtı kursları 40. yılında

Sanat camiasının önemli merkezlerinden Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı, 40'ıncı yılında da faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor.

Akademinin her yıl düzenlediği Tezhip, Mûsikî, Osmanlı Türkçesi, Hat Sanatı ve Diksiyon kursları yeni sezonda 3 ekim tarihinde başlıyor.

Haziran 2010'a kadar devam edecek kurslardan Türkçeyi Doğru ve Güzel Konuşma (Diksiyon) kursu ise 7 Kasım'da başlayacak ve iki dönem halinde sürecek.

Akademi'nin Çemberlitaş'taki merkezinde yapılacak kurslardan Osmanlı Türkçesi'ni Dursun Gürlek, Hat Sanatını Tevfik Kalp öğretecek.

Tezhip kursunu Dr. Gülnur Duran, Nur N. Azeimnezhat ve Ayşe Tanrıver Celasin verirken diksiyon kursunu ise Galip Çakır ve Reyhan Çınar Avcıoğlu verecek.

Kubbealtı'nın en köklü kurslarından olan Türk Mûsikîsi'nde ney, ud, kanun ve keman derslerinin yanında koro çalışmaları da yapılıyor. Musiki kursları Yusuf Ömürlü yönetimindeki bir ekip tarafından organize edilecek.

Kubbealtı Akademisi kurslarına kayıt yaptırmak isteyenlerin vakıf merkezinin bulunduğu Çemberlitaş Peykhane Sokağı, 3 No'lu adrese müracaat etmeleri gerekiyor. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri