Ağır tanrik indirimi bu kez kadına

Adana'da, birlikte yaşadığı kişiyi, kendisine şiddet uyguladığı ve cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle ''öldürmeye teşebbüs'' ettiği iddiasıyla hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan kadın, ''ağır tahrik''ten yararlandırılarak 9 yıl 2 ay ha

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Hamdiye Özgen hazır bulundu. Tabancayla yaralandıktan sonra bir süre hastanede tedavi edilen müşteki Nurettin Yoksul ise duruşmaya gelmedi. 

Sanık avukatı Ahmet Kaya, olayda yaralanan müştekinin 15-16 yıl birlikte olduğu müvekkiline cinsel tacizde bulunduğu, sürekli darbettiği ve fuhuş yaptırarak kazandığı parayı elinden aldığını söne sürdü. 

Müştekinin, müvekkilinin mal varlığına da el koyduğunu belirten Kaya, savunmasında müvekkilinin suçu baskı ve tehdit altında işlediğini belirterek, ağır tahrik maddesinin uygulanmasını talep etti. 

Mahkeme savcısı da ''sanığın önce müebbet hapis, daha sonra suçun öldürmeye teşebbüs aşamasında kalması ve tahrik sonucu işlenmiş olması nedeniyle 9-15 yıl arasında hapis cezasına mahkum edilmesi'' yönündeki mütalaasını tekrarladı. 

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, ''öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız tabanca bulundurmak'' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Hamdiye Özgen'in, ''şiddet ve cinsel taciz'' gibi nedenlerden dolayı ''ağır tahrik'' altında gerçekleştirdiğini göz önünde bulundurarak 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

(AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri