Noyan: Kur'an merkezli bir hayat bizi mutlu eder

Ünlü sanatçı ve yazar Munib Engin Noyan, Kur'an merkezli bir hayatın insanı mutlu edeceğini söyledi.

Ünlü sanatçı Engin Noyan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği programda Sakaryalılarla buluştu. Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) Tiyatro Salonu'nda bir konferans veren Engin Noyan, Kur'an'ı yaşamayı ve Kur'an'la yaşamayı anlattı. 

Salonu dolduran Sakaryalılara seslenen Munib Engin Noyan, Kur'an merkezli hayat çağrısı yaptı. Herkesi Kur'an'ı anlamaya davet eden Engin Noyan, "Mübarek kitabımızda yüce Allah 'akletmez misiniz' diyerek birçok yerde bizi düşünmeye, tefekkür etmeye çağırıyor. Bu çağrıya lütfen kulak verelim. Biz akıl edenlerden, aklını kullananlardan olalım. Bunun için ilk olarak Kur'an'ı öğrenmeliyiz, sonra Kur'an'ı anlamalıyız ve sonrasında da mübarek Kur'an'ı yaşamalıyız. Kur'an merkezli bir hayat inşa etmek her müslümanın dini bir vecibesidir. Ayrıca Kur'an merkezli bir hayat yaşamak insanı mutlu eder." dedi.

Ramazan ayında herkesi Kur'an ve mealini okumaya çağıran Noyan, şöyle konuştu: "Kur'an'ı okumak elbette çok gerekli ve çok güzel. Fakat eğer anlamını biliyorsak çok çok daha güzel olur. Her şeyi öğreniyoruz, her bir şeye vakit ayırabiliyoruz. Neden Kur'an'ı anlamıyla birlikte öğrenmeyelim ki. Hayatımızın kurallarını belirleyen ve yol gösteren kutsal vahyin, mübarek sözlerin anlamını bilmeli değil miyiz? Yüce kitabımızı anlamıyla birlikte öğrenmeliyiz. Çok fazla değil aslında, kitabımızı baştan sona anlamıyla öğensek ne güzel olur. Fakat hiç değilse namazlarda okuduğumuz ayetlerin anlamlarını öğrenelim."

Kur'an'ı öğrenmenin ve Kur'an'ı anlamanın da tek başına yeterli olmadığını ifade eden Engin Noyan, Kur'an'ı aynı zamanda yaşamak gerektiğini dile getirdi. Noyan, "Kur'an eğer hayatımızda tecelli etmiyorsa inanın zor durumdayız. Bakın yüce peygamberin hayatını soruyorlar Hz. Ayşe annemize. Annemizin verdiği cevaba bakar mısınız? Ayşe annemiz diyor ki, 'Siz Kur'an'ı bilmez misiniz? Hazreti peygamberin hayatı aynı Kur'an hayatıdır.' İşte dostlar bizlere kılavuz. Yüce resul. Hem ayrıca bir şeyi bilip bir şeyi anlamanın, onu yaşamadıktan sonra anlamı kalır mı hiç? Yaşantınız Kur'an yaşantısı olsun, ahlakınız Kur'an ahlakı olsun inşallah." ifadelerini kullandı. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri