Çin'den Türk yönetmene en iyi yapım ödülü

Müge Bayraktar'ın ''The Sultans of the Bosphorus'' filmi, Çin'de düzenlenen spor filmleri yarışmasında en iyi yapım ödülüne layık görüldü.

5. Pekin Uluslararası Spor Filmleri Haftası ve 1. Pekin Uluslararası Sportif Sinema ve Televizyon Festivali çerçevesinde düzenlenen yarışmada Türk yönetmen Müge Bayraktar'ın ''The Sultans of the Bosphorus'' (Boğaziçi'nin Sultanları) filmi Spor ve Toplum dalında en iyi yapım ödülüne layık görüldü.

IOC Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nce (IOC) tanınan bu etkinlikte toplam 8 dalda ödüller verilirken yönetmen Müge Bayraktar'ın 16 dakikalık filmi spor ve toplum dalındaki ödülü aldı. Sporu, dostluğu özendirmeyi ve kültürel kaynaşmayı amaçlayan bu etkinliğe yönetmen Bayraktar, Boğaziçi Üniversitesi' nde okuyan öğrencilerin oluşturduğu Amerikan Futbolu takımını ve kültürel etkileşimi konu alan 2008 yapımı filmi ile katılmıştı.

Dün akşam Pekin'deki ödül töreninde ödülü törene gelemeyen Bayraktar adına Pekin Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Oğuzhan Yurteri aldı. Yurteri, Bayraktar'ın organizasyona gönderdiği tebrik mesajını okudu.

Türkiye'nin dışında ödüle layık görülen tek yabancı yapıt ise dokümanter dalında ABD'den Steven Montgomery'nin Hobie's Heros - Hobie'nin Kahramanları adlı filmi oldu. Bunun dışında kısa TV klibi dalında ise ödüle Fuva'nın (5 olimpiyat maskotu) Olimpiyat Macerası ile Pekin TV layık görüldü. Çin Merkezi Televizyonu'nun (CCTV) spor kanalı da olimpiyat ruhu dalındaki yapıtlarıyla ödüle hak kazandı. Tarih ve reklam dalındaki ödülleri ise Çin medyasından çeşitli kuruluşlar aldı.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri