Bayramda patlayıcı maddelere dikkat!

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hürkan Kerimoğlu, çatapat gibi patlayıcı ve yanıcı maddelerin çocuklara ciddi zararlar verebildiğini bildirdi.

Kerimoğlu yaptığı açıklamada, torpil, maytap, havai fişek ve çatapat gibi maddelerin çocukların eline verilmemesi gerektiğini belirtti. 

Vatandaşların, çocuklarını bu maddelere karşı koruması gerektiğini ifade eden Kerimoğlu, tüm uyarılara rağmen her bayram hastanelere patlayıcı maddeyle yaralanan çok sayıda çocuk getirildiğini anımsattı.

Eğlence amaçlı satılan yanıcı ve patlayıcı maddelerin bazen istenmeyen kazalara neden olabildiğini anlatan Kerimoğlu, "Gözü ve görmeyi tehdit edici yaralanmalar olabiliyor. Bazen ölümle sonuçlanıyor. Bu tür yaralanmaların tedavisi çok uzun sürüyor. Hastaların bir kısmında görmelerinde bulanıklık kalıyor" diye konuştu.

Bu patlayıcı ve yanıcı maddeler yüzünden çocukların yüz ve göz kapaklarında dış görünümü etkileyecek cilt kusurlarının da oluştuğunu vurgulayan Kerimoğlu, ''Bunların açıktan satışının durdurulması gerekiyor. Çocukların kendilerine verebilecekleri ağır hasardan koruma sorumluluğu resmi görevliler kadar aileleri de ilgilendirir'' dedi.

(AA)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri