Konya mistik müziğe doyacak

Konya 6. Uluslararası Mistik Müzik Festivali, İrfan Gürdal yönetimindeki Türk dünyası tasavvuf müziği grubunun birbirinden güzel ilahileri seslendirdiği konserle başladı.

Konya Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Mevlana'nın 802. doğum yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen festival renkli başladı. Mevlana Kültür Merkezi'ndeki ilk gün etkinliklerinde Türk dünyası müzikleri uzmanı İrfan Gürdal ve festival için özel olarak bir araya gelen grup sahneye çıktı. İrfan Gürdal grubu hem yönetti hem de solistliğini yaptı. Kazakistan, Azerbaycan ve Uygur Türkleri'nin yüz yıllar boyunca yaşattığı ilahileri seslendiren grup, konserde Sünni, Şii, Alevi ve Bektaşi musikilerinden örnekler sundu. Hoca Ahmet Yesevi'nin iki hikmetine de yer veren grup, peygamber sevgisi ve Orta Asya zikir geleneğini gösteren bu iki hikmeti başarıyla icra etti.

Festivalin açılış törenine, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, AK Parti Konya milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı. Sudan, Amarika Birleşik Devletleri, Kazakistan, Altay Cumhuriyeti, İran ve Hindistan temsilcilerinin sahne alacağı festival, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun 30 Eylül'de icra edeceği Mevlevi müziği ve sema töreniyle sona erecek. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri