Deli Dumrul Bursa'da

Yeni sezonun en beğenilen oyunlarından olan 'Deli Dumrul', 2 Aralık Pazar gününden itibaren çocuklar için her hafta pazar günleri Bursa'da sahnelenecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonun en beğenilen oyunlarından olan 'Deli Dumrul'u 2 Aralık Pazar gününden itibaren çocuklar için her hafta pazar günleri sahneleyecek.

Şehir Tiyatrosu, çocuklara tiyatro izleme alışkanlığı kazandırmak ve yaşadığı dünyayı tanıyarak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çocuk oyunlarını Tayyare Kültür Merkezi'nde artık pazar günleri sahneleyecek. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen sezonun en çok beğenilen çocuk oyunlarından "Deli Dumrul" 2 Aralık Pazar gününden itibaren her hafta Pazar günleri perde diyecek.

Türk kültürünün geleneksel öğelerine sadık kalınarak derlenen oyunda, hayatın karmaşası ele alınıyor. Tercihlerin insan yaşamını nasıl değiştirebileceğinin keyifli bir anlatımla sahneye aktarıldığı oyun, modern biçimler üzerine kurulu geleneksel seyirlik gösteri niteliği taşıyor. Deli Dumrul'da Şehir Tiyatrosu oyuncuları Altuğ Görgü, Murat Liman, Bülent Uçar ve Sabahattin Yakut rol alıyor. Oyunun dekoru Altuğ Görgü, kostümleri E. Ertan Akman, müzikleri Haydar Demir ve Osman Ali Mirza, ışık tasarımı Haluk Sayılır ve efektleri Cem Dolmacı imzasını taşıyor.

Deli Dumrul, 2, 16 ve 30 Aralık Pazar günleri saat 11.00'de Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Oyunun biletleri de 2 YTL'ye TKM gişelerinden satın alınabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri