Kavaf: Bu bir ilk

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf: Yetiştirme yurtlarında kalan çocukları sevgi evlerine naklediyoruz

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yetiştirme yurtlarında kalan çocukları sevgi evlerine naklettiklerini belirterek, bu çerçevede Elazığ'da bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi. 

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere havayoluyla Elazığ'a gelen Bakan Kavaf, Elazığ Havalanı'nda yaptığı açıklamada, yuvada kalan çocukların tamamının çocuk evlerine yerleştirilmesinden dolayı koğuş tipi evlere ihtiyaç duymadıklarını ifade etti. Kavaf, yuvayı kapatacaklarını ve kapanmanın hayırlı bir kapanış olduğunu kaydetti.

Kavaf, Elazığ'ın Harput beldesinde bulunan Başbakanlık Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı çocuk yuvasının kapanış törenine katıldı. Kavaf burada yaptığı konuşmada, Elazığ'a Harput Çocuk Yuvası'nın fonksiyonunda değişiklik yapmak için geldiğini belirtti. Kavaf, şöyle devam etti: ''Burada bir ilki yaşıyoruz. İlk defa bir çocuk yuvasına ihtiyaç kalmadığı için çocuk yuvasını rehabilitasyon merkezine dönüştürüyoruz. Hükümetimiz döneminde korunmaya muhtaç çocukların hayatını tamamıyla değiştirecek 'Aileye Dönüş Projesi'ni başlattık. Çocukların kendi ailelerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlerle güçlendirdik. Bu kapsamda Türkiye'de 6 binin üzerinde çocuk ailesinin yanına geri gönderildi. Aileler maddi destekle güçlendirildi. Öz ailesi olmayan çocukları da koruyucu aile mekanizmasıyla güçlendirdik. Şu anda bin 127 çocuk koruyucu ailesinin yanında yaşıyor."

Çocuk ve sevgi evlerinin çocuklara aile ortamına benzer en uygun mekanlar olduğunun altını çizen Kavaf, eğitim ve sosyal faaliyetler açısından bu evlerin önemine dikkat çekti. Evlerdeki çocukların son derece mutlu ve huzurlu olduğunu kaydeden Kavaf, bu evlerde ders çalışarak ÖSS'ye giren çocukların yüzde 70'inin başarılı olduğunu dile getirdi. Harput'ta bulunan Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Yuvası'nın kapanmayacağını kaydeden Kavaf, ''Yuvamızı kapatmıyoruz.Yuvamızdaki çocukları evlere taşıyoruz. Bundan sonra burası rehabilitasyon merkezi olarak hizmet verecek." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Başbakanlık Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu yazılı tabelayı indiren Kavaf, yuvada kalan çocuklarla bir süre sohbet etti. Kavaf, Gazi Huzurevi'ni de ziyaret etti. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri