İşte, "Son Osmanlı"nın babasının adını taşıyan ilçe

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, dün toprağa verilen “Son Osmanlı” Osman Ertuğrul Efendi’nin babası Mehmet Burhaneddin’in adını taşıyor. İşte bu olayın ve Sultan Abdülhamid Han’ın mührünün bu topraklardan niye silinemeyec

Son yıllarda yaptığı tarih araştırmalarıyla dikkatleri çeken yazar Mustafa Armağan, Zaman’ın Pazar ekinde yayımlanan “Abdülhamid’i gören son gözler de kapandı” başlıklı yazısında Burhaniye’nin ismiyle ilgili şunları yazdı:

YATIRIMLARLA ŞENLENDİRDİ

“Sultan Abdülhamid 8 oğlu içinde en çok Osman Ertuğrul Efendi'nin babası olan Mehmed Burhaneddin Efendi'yi severmiş. Kendisi fevkalade piyano çalar, resim yaparmış. Zeki ve kabiliyetli, güzel konuşan bir şehzade olduğu anlaşılan Burhaneddin Efendi'yi cuma selamlıklarına giderken Saltanat Arabası'nda karşısına oturtur, bazen de kendi adına tebriklerde bulunmak üzere elçiliklere gönderirmiş. Belki bilmezsiniz: Balıkesir'in "Burhaniye" ilçesi, adını Osman Ertuğrul Efendi'nin babasından almıştır. Sevgili Şehzade'sinin ismini, yaptığı yatırımlarla şenlendirdiği bu şirin beldeye veren kişi de Abdülhamid'dir. (Onun için diyorum ya bu topraklardan Abdülhamid'in mührünü silmek kolay değildir diye.)”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri