Dokuz Eylül'den arkeoloji ve sanat tarihi kursu

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM), Arkeoloji ve Sanat Tarihi Sertifika Kursu açtı. 19 Ekim 2009'da başlayacak ve toplam dört hafta sürecek kurslar kapsamında ayrıca iki arkeolojik gezi düzenlenecek.

Program koordinatörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Ergün Laflı'nın yaptığı etkinlikte amaç, arkeoloji biliminin İzmir halkının tüm kesimlerine tanıtılması ve sevdirilmesi olacak. Ayrıca, kursla İzmir insanının tarih ve kültür bilincinin yükseltilmesi planlanıyor. 

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden çeşitli öğretim üyelerinin eğitici olarak yer alacakları bu kurslar çerçevesinde, İzmir ve çevresindeki arkeolojik alanlara öğretim üyelerinin rehberliğinde eğitici arkeolojik geziler de düzenlenecek. Sembolik bir katılım ücreti alınacak her kurs dönemi sonunda katılımcılara bir sertifika verilecek. Kurslar, tüm yaş ve meslek gruplarına açık olup, turist rehberliği, ören yeri satış elemanlığı gibi turizm ile geçimini sağlayan kişiler için de yararlı olacak şekilde düzenlendi. (CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri