İngiltere'de Bediüzzaman paneli düzenlendi

İngiltere'nin Leicester şehrinde düzenlenen 'Bediüzzaman Paneli'nde Said Nursi'nin öğretileri anlatıldı. Panele Prof. Dr. Faris Kaya, Dr.Hasan Korkuc ve Vatikan Dinlerarası Diyalog Bölümü Başkanı Michale Thomas konuşmacı olarak katıldı. 

Prof.Dr Faris Kaya, konuşmasında Bediüzzaman kimdir, Risalei Nur nedir? başlıklı konuşmasında son yüzyılda yaşayan Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını ve Risalei Nur kitaplarının yazılışını anlattı. 

Hasan Korkuc, Hz. Peygamber'in mesajlarının Risale-i Nur kitaplarındaki yeri ve önemine değindi. Korkuc, Risalei Nur kitaplarının hadis-i şerifleri ele alınışını ve yorumlayışına dikkat çekti.

Paneldeki son konuşmacı Vatikan Dinlerarası Diyalog Bölümü Başkanı Michale Thomas ise İslam ve Hristiyanlığı karşılaştırdığı konuşmasında, Hristiyan ve Müslümanların dünyaya bakış açılarını ele aldı. Her iki dinin ortak yönlerine dikkat çeken Michale Thomas, her iki semavi dine mensup insanların geleceğe yönelik ortak projelerde bulunabileceklerini söyledi. Thomas, konuşmasında Bediüzzaman Said Nursi'nin Risalei Nur kitaplarından bazı kesitlere de sık sık işaret etti.

Her üç konuşmacının da ihlas ve beraberliğin önemini vurguladığı panelde ayrıca Kur'an-ı Kerim ve Risalei Nur kitaplarının sergilendiği standlar açıldı.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri