Paris'in altyapı fotoğrafları İzmir'de sergilenecek

Fransız fotoğraf sanatçısı Dove Allouche Cergy, Paris'in 1854 yılında yapılan 600 kilometrelik yeraltı su ve kanalizasyon sisteminin 14 fotoğrafını İzmir'de sergileyecek. "Fırtına Olukları" isimli sergi, 30 Eylül ile 16 Ekim arasında Fransız Kültür Merkez

1972 yılında doğan Dove Allouche, Cergy Devlet Sanat Okulu'ndan mezun olduktan sonra Paris'te yaşamaya ve çalışmalarını bu şehirde yapmaya başladı. Fırtına Olukları sergisindeki kareler, yer altındaki "ilkel" ortamın yansımaları olarak ortaya çıkıyor. Deri plakalarda asitle oluşturulan baskılar, kanalizasyon ağının oyuklarını hatırlatıyor ve yapıldığı dönem olan 1840'lı yıllarda ortaya çıkan helyogravür tekniğini yansıtıyor.

Paris'in su işlerinden sorumlu yöneticisi Eugène Belgrand, 1854 yılında su ve kanal sistemini yenilemiş, yer altında suyun tıpkı bir kanalda dolaşır gibi aktığı galeriler inşa ettirerek, kirli suların şehrin dışına atılmasını sağlamıştı. 600 kilometrelik bu drenaj sistemi, Paris'in bütün sokak, cadde ve meydanlarının, yer altında kanallardan oluşan bir kopyası gibidir.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri