Depremin vurduğu Padang'da Türk izleri

Endonezya'da meydana gelen depremin en şiddetli hissedildiği ve yüzlerce kişinin öldüğü Padang kenti Türk izleri ile de dikkat çekiyor. 

Endonezya'nın batısında Sumatra adasındaki Padang kentinde Türk izleri bulunuyor. Günümüzde Padang kentinde Türk olduğunu ifade eden birçok aile var. Padanglılar yıllardır kendi şehirlerine gelenlere, Türk mezarlıklarını, Türklerden kalan tarihi miraslarını iftiharla gösteriyorlar. 

Sumatra hükümdarının yardım talebi üzerine Osmanlı bölgeye 22 gemilik bir filo göndermiş. Giden Türk asker, topçu ve ustaların büyük bir bölümünün bölgede kaldığı ve geri dönmediği tarih kayıtlarında bulunuyor.

Başkent Cakarta'da Kharisma Bangsa okulunu yapıp Türk eğitimcilerin işletmesine veren aile Padanglıdır. Ayrıca Endonezya'da akademik çevrelerde de Türk dostu çok sayıda Padanglı var.

Endonezya'da dün meydana gelen depremde en çok can kaybı 900 bin nüfuslu Padang'da yaşandı. Sadece Padang'da ölü sayısı 400'e yaklaşıyor. Padang ve çevre bölgelerdeki toplam ölü sayısının ise 500'ün üzerinde olduğu ifade ediliyor.

(CİHAN)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri